PM MEHHIKOS ⟩ Sakkari seljatanud Kontaveit jõudis karjääri suurimasse finaali

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Anett Kontaveidi ehe võidukarje.
Anett Kontaveidi ehe võidukarje. Foto: HENRY ROMERO/REUTERS/Scanpix

Anett Kontaveidi pöörane hoog jätkus Eesti aja järgi öösel vastu kolmapäeva, mil meie esireket alistas WTA aastalõputurniiri poolfinaalis kreeklanna Maria Sakkari 6:1, 3:6, 6:3.

Eestlanna tunnistas pärast kohtumist, et n-ö otsustav «klõps» käis tema jaoks ära kolmanda seti keskel, kui ta Sakkari vastu 2:3 murdega taha jäi. «Pärast seda mõtlesin, et kui see on mu viimane mäng sel aastal, siis kavatsen seda lihtsalt täiega nautida. Seda olemist siin, kogu atmosfääri ja publikut. See oli see, mis minu jaoks mängu ümber pööras. Ma ei mõelnud sellele, mis tulemus on või mis seisust saab, vaid lihtsalt nautisin väljakul olemist ning seda, et annan mängus endast kõik,» sõnas Kontaveit, kes seejärel kohe järgmises geimis kreeklanna pallingu vastu murdis.

Matši saatuse seisukohast sai aga määravaks kolmanda seti kaheksas geim, kus Sakkaril oli koguni kaheksal (!) korral võimalik enda servigeim ära vormistada – esmalt juhtis ta 40:0 ning seejärel veel ka viis tasamängu – kuid visalt võidelnud Kontaveit ei jätnud jonni ning haaras hoopiski ise esimesest murdeõlekõrrest kinni. «Tegin kahel korral ühesuguse vea. Nägin lihtsalt finišijoont ja edasi läks kõik allamäge,» kommenteeris kreeklanna saatuslikku hetke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles