Kaks surma üle elanud hokiklubi mängija avas tausta: surnud ründaja kurtis tervisemurede üle, asepresident ei lubanud teda uuringutele

Christopher Krutto
Copy
Dušan Pašek (seismas) süüdistas ennast ründaja Boris Sadecky surmas ja sooritas seetõttu enesetapu.
Dušan Pašek (seismas) süüdistas ennast ründaja Boris Sadecky surmas ja sooritas seetõttu enesetapu. Foto: Eibner-Pressefoto /EXPA/Eisenbauer via www.imago-images.de/Scanpix

Bratislava Capitalsi jäähokiklubi elas kolme päeva jooksul üle kaks surma. Nüüd avas ründaja Marc-Olivier Roy nende tausta.

3. novembril kukkus Boris Sadecky väljakul kokku ja hiljem suri. 5. novembril tegi klubi asepresident Dušan Pašek enesetapu. Roy andis Kanada väljaandele La Presse intervjuu, mille kirjeldas neid sündmuseid.

«Nägin, kuidas Boris Sadecky kukkus põlvili. Ma arvasin, et ta sai mõne jõulise hoobi, mida me ei näinud. Sireen kõlas ja ma uistasin tema juurde. Ta ütles, et ei tunne ennast hästi ja kukkus siis selili. Kutsusime koheselt arsti. Borise silmadest oli näha, et ta ei olnud enam siin. Need olid klaasistunud. Sain kohe aru, et midagi oli valesti, sest haiget saades oled tavaliselt võimeline rääkima. Me ei teadnud, mida mõelda. Nägime, mis toimus, aga see oli väga keeruline,» rääkis Roy.

«Me ei teadnud midagi ja meile öeldi, et temaga oli kõik korras. Seda uudist oli väga raske kuulda. Ta ei surnud mingis autoavariis, me olime seal samas, nägime kõike. Me olime väga sõbralik meeskond ja nägime üksteist rohkem kui oma peresid. Ma ei arvanud, et pean karjääri jooksul sellise asjaga kokku puutuma,» jätkas ründaja.

Kui meeskond kogunes Sadeckyt mälestama, siis oli puudu ainult Pašek. Kuigi mängijad otsisid teda ja kirjutasid talle WhatsAppis, siis vastust ei tulnud. Järgmisel päeval said nad teada, et Pašek oli sooritanud enesetapu.

«Enesetapukirjas süüdistas Pašek ennast mängija surmas. Sadecky oli talle enne hooaja algust öelnud, et ei tunne ennast 100-protsendiliselt ja küsis, kas saaks täiendavatele uuringutele minna. Sellisel juhul oleks mängija pidanud mõneks ajaks eemale jääma ja Pašek käskis tal mängida. Sadetsky tervist ei kontrollitud,» avaldas Roy.

Kuigi Bratislava Capitals mängib tavapäraselt Kesk-Euroopa liigas, siis pärast kahte traagilist surma otsustati praegune hooaeg ennatlikult pooleli jätta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles