Spordi lühiuudised: korvpallikoondise koosseis, talisportlased edukad

Postimees Sport
Copy
Robert Rooba.
Robert Rooba. Foto: Sander Ilvest

Kotsar jääb kahest koondisemängust eemale

Eesti meestekoondise peatreener Jukka Toijala nimetas 14 mängijat, kelle seast valib välja 12-mehelise koosseisu järgmisel nädalal peetavateks mängudeks Saksamaa ja Iisraeliga. Paraku ei saa kaasa teha hooaega hästi alustanud ja Hamburgi Towersi Saksamaa Bundesliga liidriks aidanud tsenter Maik-Kalev Kotsar.

Samuti jääb vigastuse tõttu eemale teine Saksamaal (Bayreuthis) mängiv mees, Janari Jõesaar. Juba varem oli teada, et ses aknas puudub põlvelõikusest taastuv Sander Raieste, USAsse jääb Arizona ülikooli mängujuht Kerr Kriisa.

Toijala nimetas 14 kandidaadi sekka kaks noorema põlvkonna mängijat, 17-aastase Henri Veesaare ja 19-aastase Joonas Riismaa, kes pole rahvusvaheliste tiitlivõistluste valikturniiril Eesti koondist varem esindanud. Ülejäänud kandidaadid on Siim-Sander Vene, Kaspar Treier, Rauno Nurger, Kristjan Kitsing, Kregor Hermet, Martin Dorbek, Kristian Kullamäe, Henri Drell, Rain Veideman, Mikk Jurkatamm, Jaan Puidet ja Märt Rosenthal.

Eesti kohtub Saksamaaga 25. novembril Nürnbergis ning Iisraeliga 28. novembril Tallinnas.

Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Rob Prange

On imeline näha, kuidas erinevad tennise­legendid mulle kaasa elavad ning minust ja minu mängu kohta häid asju räägivad. See kõik on väga inspireeriv.

Tennisist Anett Kontaveit WTA finaalturniiril Guadalajaras

Rooba sai vigastada, Severstal võitis taas

Eesti koondise ja maailma tugevuselt teise hokiliiga KHL klubi Tšerepovetsi Severstali ründaja Robert Rooba peab vigastuse tõttu pidama mängupausi, mille pikkus ei ole veel teada. Rooba sai vigastada esmaspäevases kohtumises Moskva CSKAga. Seetõttu ei saanud ta eile osaleda Severstali mängus Minskis sealse Dinamoga. Kui eelmises kohtumises katkes bullitiseerias Severstali üheksamänguline võiduseeria, siis Dinamost saadi just bullitite järel jagu 4:3. Severstal jagab Läänekonverentsis CSKAga kolmandat kohta.

Eesti esipaar tuli MK-etapil teiseks

Segapaar Marie Kaldvee – Harri Lill sai Poolas peetud MK-etapil teise koha. Finaalis pidid eestlased tunnistama maailma esinumbri, Šveitsi paari Rupp–Wunderlin 10:4 paremust. Poolfinaalis aga saadi veenvalt 9:3 jagu teistest šveitslastest, 2018. aasta Pyeongchangi taliolümpial hõbemedali võitnud duost Perret–Rios. Palju närvesöövam oli veerandfinaal, kus Venemaa paar Sidorova–Timofejev alistati 9:8.

1. võidu sai Eesti-Läti korvpalliliigas Tartu Ülikool, alistades Pärnu meeskonna lisaajal 82:77

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles