Kontaveidi alistanud Muguruza vabandas eestlanna ees (2)

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Garbiñe Muguruza WTA finaalturniiri võidutrofeega.
Garbiñe Muguruza WTA finaalturniiri võidutrofeega. Foto: HENRY ROMERO/REUTERS/Scanpix

Tennise WTA finaalturniiri finaalis 6:3, 7:5 Anett Kontaveidi (WTA 8.) alistanud Garbiñe Muguruza (WTA 5.) oli Guadalajaras toimunud võistlusel ainus, kes suutis eestlannat võita.

Kontaveit ja hispaanlanna kohtusid omavahel ka alagrupiturniiril ning siis olid Muguruza võidunumbrid 6:4, 6:4. «Pean kõigepealt õnnitlema Anetti imelise aasta eest. Vabandust, et pidime siin kaks korda mängima,» ütles Muguruza naeratades.

Venezuelas sündinud turniiri võitja oli Guadalajara publiku üks lemmikuid ning ta nautis Mehhikos mängimist väga. «Mäletan, kui kuulsin USA lahtistel, et finaalturniir võib olla Guadalajaras. Aitäh WTA-le, et andsite Ladina-Ameerikale võimaluse seda turniiri võõrustada,» tänas Muguruza.

28-aastane tennisist tõuseb uues maailma edetabelis kolmandale kohale. Võit Guadalajaras on tema karjääri üks suuremaid triumfe, ent olgu märgitud, et Muguruza on tõstnud pea kohale ka kaks suure slämmi turniiri tiitlit: 2016. aastal Prantsusmaal ja aasta hiljem Wimbledonis. 2017. aastal tõusis ta ka maailma esinumbriks.

Pressikonverentsil lisas Muguruza, et tundis finaalturniiri alguses stressi, sest tahtis hästi esineda. «Mul oli raske alagrupp ja ma ei alustanud hästi. Sisendasin endale rahu ja ütlesin, et ma tahan siin olla ning see on minu unistus. Tundsin, et mul on veel võimalus nii et pidin vakka olema, vingumise lõpetama ja võitlema. Hoidsin positiivset mõttelaadi ja vaadake nüüd, kuhu ma sellega jõudsin,» rõõmustas ta.

Muguruza märkis, et ammutas Guadalajara publikust palju jõudu. «Ühel päeval rääkisin oma mänedžeri Oliveriga,» alustas esimese hispaanlanna finaalturniiri üksikmängu võitnud tennisist. «Ta ütles, et näeb esimest korda, kuidas ma kasutan publikut enda kasuks ära ning saan neilt energiat. Ma peaks seda rohkem tegema, ütles ta.

Ma arvan, et minu jaoks on suur õppetund pealtvaatajaid kuulata. Olen nii keskendunud, et blokeerin kõik üleliigse, kuid tegelikult peaksin keskkonnast jõudu ammutama.»

Kunagine maailma esireket, kes ei osanud finaalturniiri tiitlit Suure slämmi triumfidega võrrelda, rõõmustas ka selle üle, et suutis endale näidata: ma võin olla maailma parim! 

«On tõsi, et viimased paar aastat ei mänginud ma nii nagu varem. Samas ei näidanud ma kehva tennist, kuid ma ei jõudnud näiteks suurtel slämmidel kaugele. Tundsin kogu aeg, et minus on see tase olemas, aga ma ei suutnud kõiki pusletükke kokku panna.

Finaalturniiri võit on järgmine märk, et olen tegelikult oma karjääri tipus. Mu kogemus, mäng ja toimetulek endaga on palju parem kui varem,» selgitas Muguruza, kes peab tänavust oma karjääri parimaks hooajaks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles