WTA on seksuaalkallaletungist teatanud Hiina tennisisti pärast mures

Toimetas Ville Arike
Copy
Shuai Peng mänguhoos.
Shuai Peng mänguhoos. Foto: ANDREW COULDRIDGE / REUTERS / Scanpix

Hiina endist asepeaministrit Gaoli Zhangi seksuaalses kallaletungis süüdistanud ning seejärel kadunud tennisistilt Shuai Pengilt jõudis väidetavalt kiri naistennisistide organisatsioonile WTA, kuid tolle juht Steve Simon kahtleb selle ehtsuses ja on Pengi elu pärast mures. 

Omaaegne paarismängu esinumber Peng oli seksuaalse kallaletungi kohta kirjutanud kodumaisel sotsiaalmeediaplatvormil Weibo, kuid see postitus kustutati peagi. Mõni päev hiljem polnud Pengist enam midagi teada, ta kadus avalikkuse vaateväljast. Juhtum tekitas tublisti vastukaja nii Hiinas kui ka mujal maailmas.

WTA nõudis Hiinalt Pengi kirjutatu põhjal uurimise alustamist. Kolmapäeval tegi Hiina riigimeedia Pengi kohta avalduse, kuid Simon kirjutas WTA kodulehel, et see ainult süvendas tema kahtlusi, et tennisist ei pruugi olla väljaspool ohtu.

Ühtlasi jõudis WTAsse väidetavalt Pengilt tulnud kiri, milles too teatas, et varasem uudis on avaldatud tema nõusolekuta ning teade seksuaalkallaletungist pole tõene. Simon nentis, et tal on raske uskuda, et selle kirja kirjutas Peng ise. «Peng näitas suurt julgust, teatades Hiina valitsuse endise tippametniku seksuaalkallaletungist. WTA ja ülejäänud maailm vajavad sõltumatut kinnitust selle kohta, et Peng pole ohus ning on turvalises asukohas. Olen temaga korduvalt püüdnud erinevatel viisidel ühendust saada, kuid see pole õnnestunud,» kirjutas Simon.

Ta lisas: «Shuai Peng peab saama rääkida vabalt, sunni või ükskõik kelle poolt hirmutamata. Tema seksuaalkallaletungi kohta tehtud süüdistust tuleb respekteerida ning tsenseerimata seda uurida. Naiste häält tuleb kuulda võtta ja austada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles