Brasiilia ja Argentina mängu kohtunikud said rangeid karistusi

Copy
Nicolas Otamendi (paremal) lööb küünarnukiga Rapinha näo veriseks.
Nicolas Otamendi (paremal) lööb küünarnukiga Rapinha näo veriseks. Foto: Florencia Tan Jun/Icon SMI via ZUMA Press/Scanpix

Teisipäeval jalgpalli MM-valiksarjas peetud Lõuna-Ameerika suurkujude Argentina ja Brasiilia mängus lepiti väravateta viiki, kuid kohtunikutöö oli nõnda nõrk, et maailmajao vutiliit teatas avalikult karistuste jagamisest.

Nii väljakukohtunik kui ka videokohtunik said «tõsiste vigade» tõttu määramata ajaks vilistamiskeelu, vahendas agentuur Reuters Lõuna-Ameerika jalgpalliliidu CONMEBOL teadet.

Tõsiseim etteheide kohtunikele tuli olukorrast, kus Argentina koondise kaitsja Nicolas Otamendi lõi küünarnukiga brasiillast Raphinhat, kelle suu muutus veriseks. Kohtunikud jätsid vahejuhtumi tähelepanuta, kuid CONMEBOL märkis, et kaitsja kasutas kätt «vägivaldsel moel».

Brasiilia koondise peatreener Tite oli marus ning ta nimetas kohtunike otsust «kujuteldamatuks». Tite märkis, et polnud võimalik, et VAR ei näinud, et Otamendi lõi Rapinhat küünarnukiga.

«Väljakukohtuniku Andres Ismael Cunha Soca Vargase ja VARi Esteban Daniel Ostojich Vega otsused on tehnilises plaanis analüüsitud, nad tegid tõsiseid ja ilmseid vigu,» seisis CONMEBOLi avalduses. Lisati, et nood kaks õigusemõistjat said määramata ajaks vilistamiskeelu.

Brasiilia oli juba varem taganud koha tuleva aasta MMile, tänu saavutatud viigipunktile jõudis sama kaugele ka Argentina. Neil on 13 mänguga kogutud vastavalt 35 ja 29 punkti. Kõik ülejäänud meeskonnad on pidanud 14 mängu ehk neil on pidamata veel neli kohtumist. Kahele esimesele järgnevad Ecuador 23, Colombia ja Peruu 17, Tšiili ja Uruguay 16, Boliivia 15 punktiga. Otsepääsme Katari saavad neli esimest.

Tagasi üles