Oma surma lavastanud jalgpallur mõisteti vangi

Christopher Krutto
Copy
Gelsenkircheni Shalke logo, kus Kamba noorena mängis. Pilt on illustraativne.
Gelsenkircheni Shalke logo, kus Kamba noorena mängis. Pilt on illustraativne. Foto: Www.imago-images.de/Scanpix

Endine jalgpallur Hiannick Kamba mõisteti kodumaal süüdi kindlustuspettuses ja talle määrati 10-kuune vanglakaristus.

Kamba mõisteti süüdi oma surma lavastamises 2016. aastal. Ta rändas oma kodumaale Kongosse, kus suri väidetavalt autoõnnetuses. Uudised tema surmast jõudisd peagi Saksamaale ja tema naisele maksti 1,2 miljoni euro suurune elukindlustuse makse.

Ometi võttis lugu kaks aastat hiljem ootamatu pöörde, kui Kamba pöördus Saksamaa saatkonda Kongos. Ta väitis, et ta oli inimröövi ohver ja veetis viimased aastad kauges külas.

Prokuröri Hauke Schlicki sõnul ei olnud see põhjendus usutav. «Süüdistatava puhul on tegu intelligentse inimesega, kes soovis oma elu kuningas olla. Ta leidis minevikus kindlasti võimalusi, et välismaailmaga ühendust võtta,» sõnas Schlick Bildile antud intervjuus.

Kamba kaitsja Lars Dippel väitis, et endine jalgpallur pole sentigi kindlustusrahast enda kätte saanud ja juhtum põhineb kõigest aimdustel.

Kusjuures Kamba naisele mõisteti veelgi pikem karistus. Tema peab vangistuses veetma kolm aastat ja 10 kuud.

Noorena peeti Kambat suureks talendiks ja ta mängis Schalke noortetiimis koos Manuel Neueriga. Täiskasvanuna mängis ta Saksamaa madalamates liigades, kuid lõpetas 2016. aastal karjääri. Mõistagi oli põhjuseks tema väidetav surm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles