Rakvere kuulutati 2022. aasta Euroopa spordilinnaks

Postimees Sport
Copy
Rakvere on tuleval aastal Euroopa spordilinn.
Rakvere on tuleval aastal Euroopa spordilinn. Foto: Kristel Mänd.

Tänasel pressikonverentsil tegi rahvusvaheline hindamiskomisjon tõelise üllatuse, kui kuulutas Rakvere 2022. aasta Euroopa spordilinnaks. Esialgse info järgi oli otsust oodata alles detsembris.

Tiitlit annab välja Euroopa Komisjoni partnerina tegutseva mittetulundusühing ACES Europe (European Capitals and Cities of Sport Federation), kelle neljaliikmeline hindamiskomisjon tutvus sel nädalal Rakveres kohapeal põhjalikult linna spordiobjektidega ja kohtus spordi- ning linnajuhtidega.

Uudise tegi teatavaks ACES Euroopa president Gian Francesco Lupattelli, kelle sõnul on Rakveres tehtud suurepärast tööd ja linna sporditaristu väga hea. «Rakvere on ligi 15 000 elanikuga linna kohta kõrge sportliku profiiliga ning tänu väga hästi struktureeritud juhtimis- ja arendustegevusele samal tasemel suurlinnadega,» märkis ta.

ACES Europe peasekretär Hugo Alonso rääkis, et valiku tegemisel lähtutakse 12 erinevast kriteeriumist. Alonso sõnul on nende kogemused Eestist väga head ja siinsed standardid väga kõrged. «50 protsenti elanikkonnast on aktiivne, 6 protsenti linnaeelarvest pühendatud spordile (keskmisest kaks korda kõrgem) ja spordialade mitmekesisus teevad Rakverest Euroopa spordilinna tiitli väärilise linna. Õnnitlused kõigi hindamiskomisjoni liikmete nimel,» ütles Alonso.

«Tänane väljakuulutamine pressikonverentsil oli väga suur üllatus! Teadsime, et žürii tavaliselt teeb oma avalduse millalgi detsembris. Loomulikult on suur rõõm ja olen väga uhke meeskonna üle, kes pea pool aastat kandideerimise ettevalmistusega tegelenud ja tänan neid selle suure panuse eest,» ütles Rakvere linnapea Triin Varek.

Linnapea sõnul on see Rakverele suur tunnustus. «Tunnustus kõigile eelnevatele linnajuhtidele ja spordivaldkonna eestvedajatele läbi aastate tehtud investeeringute ja töö eest. Rakveres on tugev ja ühtehoidev spordikogukond. Ilma eestvedajate ja harrastajateta ega ka KOV toetuseta ei oleks meil nii palju ägedaid üritusi ega häid sportimisvõimalusi.»

«Tiitel avab kindlasti uusi uksi, võimaldab teha koostööd teiste sektoritega ja annab alaliitudele kindlustunnet tuua Rakveresse rahvusvahelisi võistlusi,» märkis Rakvere spordikeskuse juht Ave Sats ja lubas tiitli võitmist tähistada järgmisel aastal suure spordipeoga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles