Eesti kurlingunaiskond jahib kohta Euroopa kaheksa parema seas

Postimees Sport
Copy
Liisa Turmanni võistkond.
Liisa Turmanni võistkond. Foto: Eesti Curlingu Liit

Homme algavad Norras Lillehammeris Euroopa meistrivõistlused kurlingus. Eestit esindavad Liisa Turmanni ja Eduard Veltsmani võistkonnad.

Eesti naiskond Turmanni juhtimisel mängib Euroopa meistrivõistluste tugevaimas A-divisjonis, kuhu kuulub Euroopa kümme tugevaimat naiskonda, seisab pressiteates. 

Naiskonna kapten sõnas, et pinge on suur, sest kuigi kõik naiskonna liikmed on varem EMil mänginud, on antud koosseisuga Eesti esindus Euroopa meistrivõistluste A-divsjonis esimest korda.

«Meie eesmärgiks on jääda püsima A-divisjoni ehk jõuda kaheksa tugevaima hulka,» kommenteeris Turmann.

EMi kaheksa paremat võistkonda pääseb otse maailmameistrivõistlustele ehk piletit 2022. aasta MMile. Ka B-divisjoni kukkumisel jääb Eesti naiskonnal võimalus püüda MMi piletit järgmise aasta jaanuaris toimuval MMi kvalifikatsioonil.

Eesti kurlingunaiskonna koosseisus mängivad Euroopa meistrivõistlustel kapten Liisa Turmann, Kerli Laidsalu, Heili Grossmann, Erika Tuvike ja Karoliine Kaare. Võistkonna treener on Derek Brown.

Naiste arvestuses võistlevad Euroopa meistritiitli eest Eesti, Tšehhi, Taani, Saksamaa, Itaalia, Venemaa, Šotimaa, Šveits, Rootsi ja Türgi. Eesti naiskonna esimeseks vastaseks on Saksamaa võistkond. Kohtumine algab laupäeval Eesti aja järgi kell 10.

Eesti kurlingumeeskond võistleb B-divisjonis. Meeskonna eesmärgiks on jõuda kahe parema sekka, et tagada koht järgmisel EMil tugevaimas, A-divisjonis. Kahe hulka jõudmine tagaks ka koha jaanuariks MMi kvalifikatsiooni. 

Eesti meeskonnas, kus kõik mängijad teevad oma EMi debüüdi, mängivad kapten Eduard Veltsman, Konstantin Dotsenko, Igor Dzendzeljuk, Janis Kiziridi ja Mihhail Vlassov. Meeskonna treenerid on Derek Brown ja Vladimir Jakovlev.

Eduard Veltsmani võistkond.
Eduard Veltsmani võistkond. Foto: Eesti Curlingu Liit

Eesti mehed mängivad B-divisjoni B-alagrupis, kus vastasteks on Valgevene, Belgia, Ungari, Läti, Leedu, Venemaa ja Hispaania. Eesti meeskonna esimeseks konkurendiks on Hispaania esindus. Kohtumine algab laupäeval Eesti aja järgi kell 15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles