Aigro pääses hooaja esimesel MK-etapil kindlalt põhivõistlusele

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Artti Aigro suvisel võistlusel.
Artti Aigro suvisel võistlusel. Foto: Bjoern Reichert via www.imago-images.de/imago images/Jan Huebner/Scanpix

Suusahüppajad avavad sel nädalvahetusel MK-sarja Venemaal Nižni Tagilis. Meie parim mägikotkas Artti Aigro läbis esimese kvalifikatsioonikadalipu kindlalt. 

HS134 mäel 113,5 meetri lennanud ja 87,3 punkti kogunud Aigro teenis 72 sportlase konkurentsis 29. koha. Sellest piisas lahedalt, sest homsele lõppvõistlusele jõudmiseks oli tarvis mahtuda 50 parema sekka. 

Võimsalt päeva parima tulemuse sai kirja Kamil Stoch, kes teenis 135 meetrise õhulennuga 128,5 punkti. Lähim jälitaja, Anze Lanisek said kirja 129 meetrit ja 118,1 silma. 

Teine eestlane, Kevin Maltsev piirdus 99,5 meetri ja 56,2 punktiga. 50 hulka jõudmiseks tulnuks teenida 14,3 silma enam. 

«Esimene start tehtud. Hüpe ei olnud just eriline, tornis tekkisid väikesed tehnilised viperused, aga suutsin kvalifitseeruda. Eks esimesel võistlusel on ikka väikesed pinged peal. Ei tea, kus võrreldes teistega oled, aga kõik on positiivne. Hooaeg on pikk. Hea algus on tehtud, kuid homme on uus päev,» ütles Aigro pressiteate vahendusel. 

Homsel põhivõistlusel tuleb esimene mees tornist alla kell 17. Teise vooru pääseb 50 hulgast 30 edukamat. Sealt jookseb ka MK-punktide piir. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles