Hooaega katastroofiliselt alustanud Žalgiris taastas fännide usu ja võitis teise mängu jutti

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kaunase Žalgirise kapten Arturas Milaknis.
Kaunase Žalgirise kapten Arturas Milaknis. Foto: euroleague.net

Korvpalli Euroliiga hooaega kaheksa järjestikuse kaotusega alustanud Kaunase Žalgiris teenis teise võidu jutti, koduplatsil alistati 86:75 Istanbuli Fenerbahce.

Pärast katastroofilist hooaja starti kippus Leedu fännide usk kaduma. Topeltvooru nädala esimest mängu Ateena Panathinaikosega oli üle 15 000 inimese mahutavale Žalgirio arenal tulnud kaema vaid ligi 6400 huvilist. Aga sealt alates hakkasid asjad ülesmäge minema. 

Kaunase klubi alistas Panathinaikose 76:69, millega lõpetati ajalooliselt õnnetu seeria. Innustust said nii mängijaid kui ka pöidlahoidjad. 

Tänases mängus Fenerbahcega käis saalis taas kõva möll, Žalgirisele elas kaasa üle 10 000 inimese. Ja oli mida vaadata. Koduperemehed kaotasid küll avaveerandi 16:18, ent pääsesid poolajapausiks 9ga juhtima. Pärast seda enam tegelikult tagasi ei vaadatudki.

Neljanda veerandaja alguses jõudis Fenerbahce veel kahe silma kaugusele, ent enesekindlalt tegutsenud Žalgirise mehed initsiatiivi käest ei andnud. Poolteist minutit enne lõpuvilet pääseti juhtima 86:68 ning võit oli kindel. 

Hooaja parima mängu tegi üleplatsimehena 18 punkti toonud Edgaras Ulanovas, kes tabas kolmeseid 4/3. Zoran Dragic lisas 13, Tai Webster ja Mantas Kalnietis 11 silma. 

Fenerbahce poolt kogus Nando de Colo 17 punkti. Jan Vesely ja Pierra Henry lisasid 13 silma.

Žalgiris peab järgmise Euroliiga kohtumise 26. novembril võõral väljakul Barcelona vastu. 

Tänases esimese mängus alistas Kaasani Unics koduplatsil 85:71 Berliini Alba. Võidu said kirja ka Monaco 98:77 alistanud Istanbuli Anadolu Efes ja Milano Armani 74:70 maha murdnud Peterburi Zenit. 

11. vooru lõpetavad kolm hilisõhtust kohtumist. 

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles