Julia Beljajeva: Ungari kooli esindajate vastu on kaotusseisust raske välja tulla

Ville Arike
, reporter
Copy
Julia Beljajeva koos treener Natalja Kotovaga.
Julia Beljajeva koos treener Natalja Kotovaga. Foto: Tairo Lutter

Naiskondlik olümpiavõitja Julia Beljajeva pidi kodusel Tallinna Mõõga turniiril pakkima mõõgad teise matši järel, sest ta kaotas ungarlannale Anna Kunile 13:15. Beljajeva nentis, et pigem tema kaotas selle matši kui vastane võitis.

Beljajeva oli pidevalt ühe-kahe torkega taga ja sai matši ajal mitmel korral enda peale pahaseks. Ta selgitas, et tekkis kolm-neli olukorda, kus ta pidanuks torke tegema, kuid siiski torkas mööda ja punkt läks hoopis vastasele. «Seetõttu ütlen, et mitte tema ei võitnud seda matši, vaid mina kaotasin selle,» lausus Beljajeva.

Ta lisas, et suures plaanis vehkles korralikult, kuid tugeva vehklemismaa Ungari esindaja vastu on kaotusseisust alati keeruline välja tulla. «Mina olin aktiivne, vastane ootas. Aga Ungari kool ongi niisugune – kui nad juhivad, siis ei lähe ründama.

Täna läks nii, aga see ei löönud tuju eriti maha, naudin praegu vehklemist. Tunnen end praegu väga hästi. Esimeses matšis võib-olla väliselt tundus, et olen rahulik, tegelikult on väike närv alati sees. Selleta ei saa, ühtegi vastast ei tohi alahinnata.

Kodus tõepoolest pole kõige lihtsam vehelda, aga tippsportlane peab kaasneva pingega harjuma ning fännid vajavad kodust MK-etappi.»

Beljajeva püüab koos kaaslastega saavutada head tulemust homsel võistkonnavõistlusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles