Johaug pani olümpiahooajal konkurendid paika juba avavõistlusel?

Karl-Joosep Küngas
Copy
Therese Johaug.
Therese Johaug. Foto: CHRISTOF STACHE/AFP

Suusakuninganna Therese Johaug tegi hooaja avastardi, kui osales Beitostölenis peetud 10 km klassikasõidul. Sarnaselt viimastele aastatele teenis ta ülekaaluka võidu.

Johaug võitis peamiselt norralannade osavõtul toimunud mõõduvõtu suure ülekaaluga. Finišis edestas ta poodiumi teisele astmele tõusnud Heidi Wengi 43,9 sekundiga.

«Ma ei tundnud üldse pinget ja kõik läks nagu soovisin. Olen väga rahul enda esitusega,» sõnas Johaug Norra rahvusringhäälingule NRK.

Viimasena lähte saanud Johaug pani meeletu tempo peale juba esimestel kilomeetritel. Ta edestas 2,6 km vaheajapunktis Wengi 15 sekundiga. Lõpuks paisus vahe 43,9 sekundi peale ja Johaug sai viimastel kilomeetritel juba ka energiat säästa.

Beitostölenis teenis kolmanda koha 27-aastane Silje Theodorsen, kes keskendub peamiselt maratonidele. Täna olid tal suusad aga nõnda head, et suutis poodiumile kerkida.

«Rõõm on näha, et Norral on palju häid suusatajaid. Siiski on vaja palju häid sportlasi, kes suudaksid pärast mind võistlusi võita,» lõpetas 33-aastane Johaug.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles