Eesti laskesuusakoondis pidas katsevõistluseid, kus pandi paika MK-etapile sõitev koondis

Karl-Joosep Küngas
Copy
Tuuli Tomingas.
Tuuli Tomingas. Foto: Jarek Jõepera

19. ja 21. novembril peeti Norras Sjusjöenis Eesti laskesuusakoondise katsevõistlused, misjärel kinnitati 27. novembril algavale Östersundi maailmakarika etapile sõitev koondis.

Enne katsevõistlusi oli MK-koondisesse kinnitatud juba kolm sportlast – Tuuli Tomingas, Johanna Talihärm ja Rene Zahkna. «Kevadel tegime koos peatreener Fjodor Svobodaga otsuse, et eelmise hooaja maailmakarikasarja parim mees ja naine ning ka üldarvestuses TOP60 hulka kuulunud Johanna Talihärm pääsevad sel talvel otse MK-koondisesse,» ütles Eesti laskesuusakoondise teine treener Daniil Steptšenko.

Sjusjöenis toimunud katsevõistlustel sõideti reedel sprint ja pühapäeval lühendatud individuaaldistants. Tuuli Tomingas ja Johanna Talihärm tegid kaasa sprindis, Rene Zahkna võistlustel ei osalenud. Mõlemal distantsil startinutest näitas parimat tulemust Kristo Siimer, kes võitis mõlemad sõidud.

Eesti naistel on maailmakarikasarjas neli stardikohta, meestel kolm. MK-koondise valikul lähtusid treenerid mitmest näitajast. «Maailmakarika etapile sõitvad sportlased valiti välja eelmise hooaja tulemuste, katsevõistluste ja treenerite ettepanekute põhjal,» ütles Steptšenko.

Naistest sõidavad Östersundi maailmakarika etapile Tuuli Tomingas, Johanna Talihärm, Kadri Lehtla, Susan Külm ja Regina Oja. Meeste MK-koondisesse kinnitati Rene Zahkna, Kristo Siimer, Robert Heldna ja Kalev Ermits.

Grete Gaim, Raido Ränkel, Marten Aolaid, Mart Všivtsev ja Jüri Uha suunduvad IBU karikasarja avaetapile Idres, kus antakse esimene start 25. novembril.

27. novembril Östersundis algaval laskesuusatamise maailmakarikasarja avanädalavahetusel on kavas individuaaldistants ja sprint.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles