Viimaste aastate suurema kähmluse ajendiks olnud LeBron James teenis mängukeelu

Karl-Joosep Küngas
Copy
Isaiah Stewart püüdis LeBron Jamesile kallale minna.
Isaiah Stewart püüdis LeBron Jamesile kallale minna. Foto: Nic Antaya/Getty Images/AFP/SCANPIX

Korvpalliliigas NBA nähti ööl vastu esmaspäeva viimaste aastate suurimat kähmlust, kui LeBron James ja Isaiah Stewart rinnad vastamisi panid.

Eesti aja järgi esmaspäeva öösel alistas Los Angeles Lakers võõrsil 121:116 Detroit Pistonsi. See oli esimene kord seitsme aasta jooksul, kui Lakers Detroidist võidukalt lahkus, ent mängust enam räägitakse LeBron Jamesi ja Isaiah Stewarti kähmlusest.

Kõik sai alguse kolmandal veerandil, mil James ja Stewart lauavõitluses madistama hakkasid. Jamesile ei meeldinud, kuidas Stewart temast kinni hoiab ning ta proovis vastase endast eemale tõugata. Ootamatult lendas aga tema küünarnukk vastase silma pihta, kust hakkas kiiresti palju verd tulema.

Stewartil hakkas seejärel aga katus täiesti sõitma ning ta püüdis vabandust palunud Jamesile kallale minna. Mitmel korral kaasmängijate ja treenerite küüsist vabanenud Stewart korraldas Detroiti koduhallis täieliku kaose, mis kestis 20 minutit. Lõpuks suudeti ta turvameeste abil riietusruumi luku taha rahunema panna.

NBA määras aga mõlemale mängijale range karistuse. James, kes paistis silma ebavajaliku ja ohtliku liigutusega, peab jätma vahele Lakersi järgmise kohtumise New York Knicksiga. Väljakul kaose tekitanud Stewart peab väljaku kõrvalt jälgima aga Detroidi kaht järgmist mängu Miami Heati ja Los Angeles Clippersiga.

Mõlemad mehed peaksid aga taas väljakul olema Eesti aja järgi esmaspäeva varahommikul, mil Lakers võõrustab koduväljakul Detroiti. Loodetavasti on pinged selles vastasseisus rahunenud ja rohkem keskendutakse mängimisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles