Ronaldo, Messi ja Lewandowski kandideerivad taas maailma parima jalgpalluri tiitlile

Karl-Joosep Küngas
Copy
Cristiano Ronaldo ja Lionel Messi kohtusid viimati 2020. aasta detsembris. Tuleva aasta veebruaris minnakse taas jalgpallimurul vastamisi.
Cristiano Ronaldo ja Lionel Messi kohtusid viimati 2020. aasta detsembris. Tuleva aasta veebruaris minnakse taas jalgpallimurul vastamisi. Foto: ALBERT GEA/REUTERS/Scanpix

Rahvusvaheline jalgpalliföderatsioon (FIFA) avalikustas nimekirja, kes kandideerivad tänavuse aasta parima jalgpalluri tiitlile.

FIFA on maailma parimat jalgpallurit välja kuulutanud alates 2016. aastast. Seni on selle autasu endaga koju viinud Cristiano Ronaldo (2016 ja 2017), Luka Modric (2018), Lionel Messi (2019) ja Robert Lewandowski (2021). Kui jätta Modric välja, siis teised endised võitjad kandideerivad tiitlile ka tänavu.

2021. aasta parima jalgpalluri tiitlile kandideerivad järgmised jalgpallurid: Karim Benzema (Madridi Real), Kevin de Bruyne (Manchester City), Cristiano Ronaldo (Juventus ja Machester United), Erling Haaland (Dortmundi Borussia), Jorginho ja N'Golo Kante (Londoni Chelsea), Robert Lewandowski (Müncheni Bayern), Kylian Mbappe, Neymar ja Lionel Messi (Pariisi Saint-Germain) ja Mohamed Salah (Liverpool).

FIFA auhinnagalal, mis peetakse tänavu veebi vahendusel, kuulutatakse välja veel ka aasta parimad treenerid, naisjalgpallur ja väravavahid. Pidulik sündmus toimub 2022. aasta 17. jaanuaril ning hääletus kestab sellele tänavu aasta 10. detsembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles