Schumacher: Verstappen vajab MM-tiitliks õnne, sest normaalsetes oludes pole tal Hamiltoni vastu võimalust

Karl-Joosep Küngas
Copy
Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton. Foto: AMAD I MOHAMMED / POOL / AFP

Endine vormeliäss Ralf Schumacher peab tänavuse hooaja suurimaks soosikuks F1 MM-tiitlile ikkagi Lewis Hamiltoni.

Saksamaal vormelieksperdina töötav Schumacher teatas, et hetkel MM-sarja juhtival Max Verstappenil ei näe ta võimalust maailmameistriks tulla. Hamilton jääb hollandlasest hetkel kaheksa silma kaugusele ja sõita jääb veel kaks MM-etappi.

Schumacheri sõnul on Mercedes auto arendamisega selgelt kaugemale jõudnud kui Red Bull. See annab Hamiltonile ka eelise viimastel MM-etappidel Saudi Araabias ja Abu Dhabis. 

«Verstappen annab endast kõik ja näitab veelgi enda võimeid. Normaalses võidusõidus pole tal aga enam võimalust,» lausus Schumacher, kelle sõnul vajab hollandlane nüüd rohkelt õnne.

«Kui õnn hakkab teda soosima, siis on MM-tiitli võitmine võimalik. Õnn pole temaga tänavu väga kaasas olnud, kui hooaja alguses naeratanuks see talle rohkem, siis võiksime Verstappenist rääkida praegu kui maailmameistrist.»

Hooaja eelviimane etapp sõidetakse juba järgmisel nädalavahetusel Saudi Araabias Jeddahi ringrajal. Esimest korda MM-sarja kuuluv osavõistlus võiks paremini sobida Mercedesele, sest 6,1 km pikkusel ringrajal puuduvad kiired kurvid, kus Red Bull eelise saaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles