Jahmatav paljastus: Diego Maradona maeti südameta

Karl-Joosep Küngas
Copy
Diego Maradona 1986. aasta jalgpalli maailmameistrivõistlustel võiduka Argentina koondise kapitenina.
Diego Maradona 1986. aasta jalgpalli maailmameistrivõistlustel võiduka Argentina koondise kapitenina. Foto: Via Www.imago-images.de/scanpix

25. novembril möödub Diego Maradona surmast täpselt aasta, ent endiselt jõuab jalgpallilegendist avalikkuse ette jahmatavaid paljastusi.

Argentina ajakirjanik ja arst Nelson Castro avaldab raamatu «Diego tervis: tõestisündinud lugu», kus ta avalikustab mitmeid detaile Maradona tervislikust seisundist. Enne poelettidele jõudmist käis Castro raamatust rääkimas ka Argentina televisioonis.

Castro sõnul olid arstid öelnud Maradonale, et ta sureb oluliselt varem, kui tegelikult läks. Jalgpallilegendi keha oli lihtsalt nõnda vastupidav ja erinevad mõnuained ei saanud sellest võitu.

Siiski tuli Castro peagi välja jahmatava informatsiooniga. Nimelt maeti Maradona hauda südameta. Seda tehti selleks, et jalgpallilegendi hauda ei hakataks rüvetama.

Nimelt soovisid Argentina kõrgliiga meeskonna La Plata Gimnasia ultrafännid Maradona südant röövida. Maradona lähedased olid sellest teadlikud ning soovisid kindlasti seda vältida.

Samas polnud see ainus põhjus, miks Maradonalt süda eemaldati. Mõistagi sooviti teha erinevaid analüüse, et saada teada, mis täpsemalt põhjustas Maradona surma.

«Tema süda kaalus pool kilogrammi, mis on väga suur, kuna enamasti jääb selle kaal 300 grammi juurde. Tal oli sportlase süda, mis kahjuks polnud enam kõige tugevam,» lausus Castro.

Tänaseni pole selge, miks Maradona ikkagi suri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles