BLOGI ⟩ Ronaldo viis Manchester Unitedi alagrupist edasi, Barcelona jäi raskesse seisu

Postimees Sport
Copy
Cristiano Ronaldo väravat tähistamas.
Cristiano Ronaldo väravat tähistamas. Foto: Alberto Saiz/AP/Scanpix

Jalgpalli Meistrite liigas peeti teisipäeval neljas alagrupis eelviimase vooru kohtumised. 

E-grupp

  • Kiievi Dinamo – Müncheni Bayern 1:2 (70. Harmaš - 14. Lewandowski, 42. Coman)
  • Barcelona – Benfica 0:0

Alagrupist juba edasipääsu kindlustanud Müncheni Bayern teenis Meistrite liigas hooaja viienda võidu, kuid midagi jäi näppude vahele ka kodumeeskonnal Kiievi Dinamol. Nimelt lõi Denis Harmaš Ukraina klubi esimese Meistrite liiga värava sel hooajal.

Väravateta viigi teinud Barcelona ja Benfica kohtumises oli kaalul juba oluliselt rohkem. Mõlemad meeskonnad lõid ka ühe värava, mille VAR tühistas. Kuigi teisel kohal olev Barcelona edestab enne viimast vooru Benficat kahe punktiga, on nad suhteliselt raskes seisus.

Nimelt, kui Benfica peaks viimases voorus alistama Kiievi Dinamo, vajab Barcelona Müncheni Bayerni vastu kindlasti võitu. Vastasel korral läheb alagrupist edasi Benfica, sest võrdsete punktide korral vaadatakse esmalt omavahelisi mänge. Meeskondade esimeses omavahelises kohtumises teenis Benfica 3:0 võidu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

F-grupp

  • Villarreal – Manchester United 0:2 (78. Ronaldo, 90. Sancho)
  • Young Boys – Atalanta 3:3 (39. Siebatcheu, 80. Sierro, 84. Hefti – 10. Zapata, 51. Palomino, 88. Muriel)

Manchester United tagas endale võiduga alagrupist edasipääsu. Avavärava löönud Cristiano Ronaldo on nüüd skoorinud kõigis viies Manchester Unitedi Meistrite liiga mängus. Ka Sancho jaoks oli värav märgiline, sest see oli tema esimene tabamus uue koduklubi särgis.

Young Boysi ja Atalanta viik sobib kahtlemata Villarrealile, kes edestab enne viimast vooru Atalantat punktiga. Kuna viimases voorus kohtuvad meeskonnad omavahel, piisab Villarrealile edasipääsuks ka viigist. Samas toimub kohtumine Itaalias, mis tähendab koduväljakueelist Atalantale.

Standings provided by SofaScore LiveScore

G-grupp

  • Lille – Salzburg 1:0 (31. David)
  • Sevilla – Wolfsburg 2:0 (13. Jordan, 90+7. Mir)

Enne viimast vooru on selles alagrupis kõik lahtine, sest edasipääsu võimalus on säilinud kõigil neljal klubil. Viimases voorus kohtuvad omavahel Salzburg ja Sevilla ning Wolfsburg ja Lille.

Standings provided by SofaScore LiveScore

H-grupp

  • Chelsea – Juventus 4:0 (25. Chalobah, 56. James, 58. Hudson-Odoi, 90+5. Werner)
  • Malmö – Zenit 1:1 (28. Rieks – 90+2. Rakitski (pen))

Valitsev Meistrite liiga tšempion Londoni Chelsea näitas koduväljakul võimu, sest seni vaid võite tunnistanud Juventust loputati 4:0. Mõlemad meeskonnad lähevad aga alagrupist edasi.

Malmö ja Zeniidi kohtumine oli tuline ning mängus oli koht Euroopa liigas. Selle teenis endale Zenit, kes kindlustas alagrupi kolmanda koha 92. minutil realiseeritud penaltiga. Kusjuures alates 86. minutist mängis Venemaa klubi vähemuses.

Malmö fännidele pakub ehk väikest lohutust fakt, et lõpuks avas Rootsi klubi Meistrite liigas väravatearve. Nüüd on kõik alagrupiturniiril mängivad meeskonnad vähemalt korra skoorinud.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Enne mänguõhtut:

E-grupp

  • 19.45 Kiievi Dinamo – Müncheni Bayern
  • 22.00 Barcelona – Benfica

Alagrupiturniiril kõik neli mängu võitnud Müncheni Bayernil on edasipääs juba tagatud. Kiievi Dinamo ainuke punkt pärineb mängust Benficaga, kus tehti väravateta viik. Realistlikult on Ukraina klubil võimalik püüda alagrupi kolmandat kohta, mis tähendaks jätkamist Euroopa liigas, kuid see on grupi autsaiderile paras väljakutse.

Barcelona ja Benfica mängus on kaalus juba oluliselt rohkem. Kataloonia klubi jookseb Meistrite liigas esimest korda väljakule uue peatreeneri Xavi juhiste järgi. Oma debüütmängu Hispaania liigas suutis Xavi võita, kui nädalavahetusel alistati 1:0 Espanyol. Võit Benfica üle tagaks Barcelonale koha kaheksandikfinaalis.

Standings provided by SofaScore LiveScore

F-grupp

  • 19.45 Villarreal – Manchester United
  • 22.00 Young Boys – Atalanta

Ülipõnevas F-grupis on kõigil neljal meeskonnal võimalik pääseda kaheksandikfinaali. Manchester Unitedit juhendab tänases kohtumises Ole Gunnar Solskjæri vallandamise järel peatreeneri kohusetäitjaks nimetatud Michael Carrick. Manchester Unitedi ja Villarreali esimese kohtumise Old Traffordil võitis kodumeeskond Cristiano Ronaldo viienda üleminuti väravast.

Eeldatavalt tugevam Atalanta reisib Šveitsi, kus vajab võitu, sest sellisel juhul jääb nende saatus endi kätesse. Itaalias peetud avamängus teenis Atalanta 1:0 võidu. Alagrupiturniiri viimases voorus kohtub Itaalia klubi Villarrealiga.

Standings provided by SofaScore LiveScore

G-grupp

  • 22.00 Lille – Salzburg
  • 22.00 Sevilla – Wolfsburg

Salzburgil on tänases kohtumises Lille’iga võimalik kindlustada alagrupist edasipääs. Samas on grupis kõik lahtine, sest edasipääsu võimalus on kõigil neljal meeskonnal. Omavahelistes esimestes kohtumistes alistas Salzburg 2:1 Lille’i ning Wolfsburg ja Sevilla tegid 1:1 viigi.

Standings provided by SofaScore LiveScore

H-grupp

22.00 Chelsea – Juventus

22.00 Malmö – Zenit

Kõik neli mängu võitnud Juventus on alagrupist edasipääsu juba kindlustanud. Nende vastane, valitsev tšempion Chelsea oleks võidu korral samuti edasi. Teises mängus kohtuvad Malmö ja Zenit. Rootsi klubil on seni Meistrite liigas väravatearve avamata, kuid endale on lubatud lüüa lausa 12 väravat.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles