Rallimaailma legend äratatakse uuel kujul ellu

Christopher Krutto
Copy
Lancia Delta Evo-e rallikrossi auto graafiline näidis.
Lancia Delta Evo-e rallikrossi auto graafiline näidis. Foto: Rallycross Promoter GmbH

Rallimaalima üks legendaarsemaid autosid, Lancia Delta Integrale, asub uues kuues võistlema tuleval aastal rallikrossi MM-sarjas.

Lancia Delta Integrale oli omal ajal üks kiiremaid masinaid ralliradadel ja aastatel 1988-1992 võideti sellega kokku kaheksa MM-tiitlit – viis meeskondliku ja kolm individuaalset. Nüüd naaseb sama masin elektrijõul rallikrossi MM-sarja.

Legendi äratab uuele elule GCK Motorsporti nimeline meeskond, mis võistles rallikrossi MM-sarjas ka aastatel 2018-2020. Toona kasutati Renault masinaid.

Rallilegendi uueks nimeks on pandud Lancia Delta Evo-e ja see ehitatakse Austria firma Kreisel Electricu poolt arendatud RX1e-komplekti abil. Rallikrossi auto arendab kahe elektrilise mootori toel enam kui 500 kW võimsust, mis võrdub 680 hobujõuga ja selle kiirendus on võimsam isegi vormel 1 masinatest.

«Valisime Lancia Delta Integrale, sest see masin pani meid unistama. See oli ilma kahtlusteta oma aja parim ralliauto ja on senimaani väga populaarne,» rääkis GCK Motorsporti president Guerlain Chicherit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles