Jalgpalli MMi telgitaguseid uurima läinud Norra ajakirjanikud pisteti Kataris selgitusteta pokri

Postimees Sport
Copy
Katari MMini jääb vähem kui aasta.
Katari MMini jääb vähem kui aasta. Foto: HAMAD I MOHAMMED/REUTERS/Scanpix

Pühapäevase seisuga jäi Katari jalgpalli MMini täpselt aasta. Norra ringhäälingu (NRK) ajakirjanikud Halvor Ekeland ja Lokman Ghorban läksid vaatama, kuidas ettevalmistused sujuvad, aga sattusid hoopis trellide taha.

Esialgse plaani kohaselt pidid Ekeland ja Ghorbani tagasilendu alustama pühapäeva öösel, et esmaspäeva hommikul kodumaal maanduda. Vahetult enne seda pisteti nad aga selgitusi jagamata pokri. Vanglas veedeti 32 tundi.

Nii kirjamehelt Ekelandilt kui ka fotograafilt Ghorbanilt konfiskeeriti ajutiselt kõik töövahendid. Kui nad teisipäeva hommikul vabastati, ütles politseinik vaid: «Siin on teie pagas, seal on uks, palun.»

NRK andmetel pääsesid Ekeland ja Ghorban tagasilennule Norra aja järgi veidi enne teisipäeva südaööd. Täna hommikul maandusid nad Kopenhaagenis. 

«Olukord on keeruline. Varsti arutame NRKga asja. Seejärel avame juhtunut juba detailsemalt,» sõnas Ekeland. Ta on viimastel aastatel Katari MMist palju kirjutanud, enamasti kritiseerivalt. Koos Ghorbaniga on ta sel teemal ka mitu korda lähetustel kajastanud. 

Dohasse jõuti sel korral 14. novembril. Päev hiljem pidid nad kohtuma Katari riigikorra vastase inimesega, kes aga intervjuu eel vangi pisteti. 

Järgmise aasta MMi on juba kogu maailmas palju kritiseeritud, eelkõige olukorra tõttu, kus Kataris rikutakse laialdaselt inimõigusi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles