Toyota direktor selgitas, mis saab läbi aegade kiireimatest ralliautodest (1)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Toyota Yarisega on võidetud individuaalne MM-tiitel viimasel kolmel aastal järjest. Kahel korral sai sellega hakkama Sebastien Ogier, korra Ott Tänak.
Toyota Yarisega on võidetud individuaalne MM-tiitel viimasel kolmel aastal järjest. Kahel korral sai sellega hakkama Sebastien Ogier, korra Ott Tänak. Foto: Nikos Katikis/Zuma Press/Scanpix

Pühapäevase Monza etapiga lõppes autoralli MM-sarjas ajajärk, kui kihutasid läbi aegade kõige kiiremad WRC-autod. Mis neist ägedatest masinatest saab?

Tuletame esialgu meelde, et tulevasest hooajast hakkavad ringi vurama hübriidajamiga autod, mis on suurema kaalu tõttu senistest masinatest aeglasemad. Tõsi, elektrimootor suriseb esialgu vaid ülesõitudel. 

Toyota rallitiimi tegevdirektor Kaj Lindström rääkis Soome meediale, et viimasel viiel aastal kasutusel olnud põrinad unustusse ei vaju. «Seal leidub kõvasti tehnoloogiat, mida ka uutes masinates rakendada. Seega ei tahaks neid eriti laiali jagada,» arutles ta. 

«Kõik meie autod tehakse korralikult korda. Mõned neist lähevad Jaapanisse ja Euroopasse muuseumisse. Kõigi masinate suhtes pole veel otsust tehtud. Kõike ma ka ise ei tea.»

Lindström lisas, et Yaris WRCst on huvitatud ka palju kollektsionääre. Varem on sahistatud võimalusest, et osa eelmise generatsiooni autodest kasututakse madalamates klassides. Siis tuleks nende kiirust aga ilmselt piirata. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles