Prantsusmaa jalgpalli üks suuremaid staare mõisteti tingimisi vangi

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Karim Benzema (vasakul) ja Mathieu Valbuena 2014. aastal.
Karim Benzema (vasakul) ja Mathieu Valbuena 2014. aastal. Foto: Charles Platiau/Reuters/Scanpix

Karim Benzema mõisteti süüdi väljapressimises. Jalgpallimaailma üht kõige ohtlikumat ründajat karistati tingimisi vangistuse ja kopsaka trahviga.

Benzema oli kohtus koos nelja kaasosalisega. Väidetavalt oli nende käsutuses Prantsusmaa jalgpalluri Mathieu Valbuena seksivideo, mille lekitamise ähvardusel raha välja pressiti. 

Täna mõisteti Madridi Reali ründeäss süüdi. Talle määrati aastapikkune tingimisi vanglakaristus ning 75 000 euro suurune trahv. Maksimumkaristuse rakendumise korral võinuks Benzema veeta trellide taga viis aastat.

Muide, otsuse väljakuulutamisel ta täna kohtus ei viibinud, sest õhtul ootab Moldovas ees Meistrite liiga matš Tiraspoli Sheriffiga. Ülejäänud nelja kurjategija karistused olid 18-kuulisest tingimisi kuni kahe ja poole aasta pikkuse reaalse vangistuseni. 

Juhtumi juured ulatuvad 2015. aastasse. Väljapressimine algas ühes Prantsusmaa koondise laagris, kus viibisid nii Benzema kui ka Valbuena. 33-aastane vutimees ei võtnud kordagi süüd omaks, öeldes hoopis, et ta aitas sõbrast tiimikaaslasel videost vabaneda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles