Eesti korvpallikoondise võimalusi hinnatakse MM-valiksarjas madalalt, ent nähakse tulevikupotentsiaali

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Eesti korvpallikoondis pidas esimese ühistrenni esmaspäeva õhtul, neljapäeval tuleb juba Saksamaaga madistada.
Eesti korvpallikoondis pidas esimese ühistrenni esmaspäeva õhtul, neljapäeval tuleb juba Saksamaaga madistada. Foto: Madis Veltman

Homme alustatakse Euroopas korvpalli 2023. aasta MM-valiksarja mängudega. Võistlustulle läheb ka Eesti koondis, kelle võimalusi aga kõrgelt ei hinnata. 

Rahvusvahelise korvpalliliidu (FIBA) kodulehel avaldati suur ülevaade, kus 32 osalevat võistkonda jagati sümboolselt viite tugevusgruppi. Meie meeskond asetati tasemelt neljandasse seltskonda ehk nende sekka, kelle MMile jõudmise võimalused on teoreetilised. Kaheastmeliselt eelturniirilt pääsevad püünele 12 paremat. 

Kõigi võistkondade juures seisab kirjeldus skaalal: klaas pooltäis/-tühi. 

Eesti pooltäis klaas: «Keskmine vanus 25 näitab, et korvpall on selles riigis tõusuteel. Kalev/Cramo jõudis esimese Eesti klubina Meistrite liigasse, noormees Henri Veesaar kuulub Madridi Reali süsteemi. Võiks ju olla justkui edulugu, aga miks me neile praegu kõrgemat lendu ei ennusta?»

Eesti pooltühi klaas: «Eesti pole kunagi MMile jõudnud ning viimase 18 aasta jooksul on vaid korra mängitud EMil. Ja 2022. aasta EM-valiksarjast pääseti edasi üle noatera, kahe võidu ja nelja kaotusega. Sellepärast me neid kõrgemale gruppi ei paigutanudki.»

Outside chance punti kuuluvad ka Soome, Suurbritannia, Ungari, Holland, Rootsi ja Ukraina. Veel kehvemaks hinnatakse Valgevene, Bulgaaria, Põhja-Makedoonia, Portugali, Islandi ja Slovakkia võimalusi. 

Eesti alustab valiksarja homme võõral väljakul Saksamaa vastu, pühapäeval võõrustatakse Iisraeli. Lisaks kuulub D-alagruppi Poola. Igast neljaliikmelisest seltskonnast pääseb teise ehk otsustavasse ringi kolm paremat. Omavahelised mängud lähevad vahegruppi kaasa. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles