Maailmameister hiilis USA karmidest koroonareeglitest kõrvale tänu turbovaktsineerimisele (2)

Postimees Sport
Copy
Lara Gut-Behrami.
Lara Gut-Behrami. Foto: Fabrice Coffrini/AFP/Scanpix

Šveitsi mäesuusataja Lara Gut-Behrami kasutas koroonavaktsiini saamisel kavalust, pääsemaks võistlema MK-etapil Ameerika Ühendriikides. Kinnitamata andmetel tehti temale kaks vaktsiinisüsti vaid kahe nädala jooksul ning nüüd pääseb ta igati õiguspäraselt USAsse, mis nõuab kõikidelt riiki saabujatelt 14 päeva tagasi lõpetatud vaktsineerimiskuuri ja negatiivset koroonatesti.

Šveitslanna oli vaktsineerimisega venitanud pikalt ning sai esimese süsti oktoobri keskel, kirjutab Blick. USAsse reisimiseks tundus rong juba läinud olevat, kuid teisipäeval asus Gut-Behrami Vermonti poole teele. Kuidas nii?

Põhjus seisnes selles, et sportlane ei oodanud kahe süsti vahele jäävat nelja nädalat, vaid said selle poole lühema ajaga. Väljaande andmetel kasutati Biontech/Pfizeri vaktsiini ning näidustuse põhjal on sel kahe süsti vaheline aeg 21 päeva.

Šveitsi suusaliit ei tahtnud antud teemal ametlikku kommentaari anda. Samas ütles mäesuusatamise alajuht Walter Reusser, et nad tahavad oma sportlasi igati toetada, hoolimata sellest, mida nad koroonast arvavad.

30-aastane Gut-Behrami on teenekas mäesuusataja, kes on tulnud ühe korra MK-sarja üldvõitjaks (2016) ning oma esimesed MM-kullad võitis alles eelmisel hooajal. MM-medaleid on ta võitnud alates 2009. aastast, olümpialt on tal ette näidata pronks (2014) kiirlaskumises.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles