Toyota uut masinat testinud Evans tegi Prantsusmaal avarii

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Elfyn Evans.
Elfyn Evans. Foto: Nikos Katikis via www.imago-images.de

Kuigi autoralli MM-hooajale tõmmati alles sel nädalavahetusel joon alla, käib meeskondades juba kibekiire töö uut, hübriidautode ajastut silmas pidades.  

Nõnda viibivadki näiteks Toyota mehed praegu Prantsusmaa Alpides, kus testivad järgmise hooaja Rally1 masinat. Nende plaanid said eile aga tagasilöögi, kui Elfyn Evans neljarattalisega avarii tegi.

«Võime kinnitada, et meie Rally1 testiauto sõitis täna (kolmapäeval – toim.) pärastlõunal Prantsusmaal teelt välja, kui seda katsetasid Elfyn Evans ja Scott Martin. Mõlema mehega on kõik korras ja keegi viga ei saanud. Kõik turvasüsteemid töötasid täpselt nii, nagu nad peavad,» kulges tiimi ametlik teade. 

Kuigi nii Evans kui ka paarimees Scott Martin pääsesid õnnetusest vigastusteta, siis sama ei saa öelda avariilise masina kohta. Ühtegi ametlikku teadet veel selle kohta küll tulnud pole, kuid ralliportaal DirtFish kirjutab, et suure tõenäosusega saadetakse neljarattaline nüüd tagasi Soomes asuvasse peakontorisse, kus seda parandama hakatakse. 

Kui nii lähebki, siis lükkub edasi ka Sebastien Ogier' esmatutvus uue põlvkonna ralliautoga: prantslane pidanuks oma võimaluse saama muidu täna. 

Toyota kommentaar testide jätkumise kohta oli järgnev: «Praegu on veel vara öelda, sest olukorra hindamine on alles pooleli. Kuid teame, et selliseid asju võib testimisel juhtuda ja me ei eelda, et sellel oleks suur mõju.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles