Valitsus tegi erandi ja lubab Eesti-Iisraeli korvpallilahingule rohkem pealtvaatajaid

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Korvpallisõpru pääseb pühapäeval esialgsest rohkem saali.
Korvpallisõpru pääseb pühapäeval esialgsest rohkem saali. Foto: Sille Annuk

Valitsus arvas sel pühapäeval Tallinnas Saku suurhallis toimuva meeste korvpalli MM-valikmängu Eesti ja Iisraeli rahvuskoondiste vahel ülekaaluka ühiskondliku huviga üritusteks ja lubab mängule kuni 3360 pealtvaatajat.

Terviseamet toetab ürituse toimumist pealtvaatajate suurendatud arvuga, kui korraldaja maandab koroonaviiruse leviku riski vastavalt esitatud plaanile.

Pealtvaatajad oleksid Saku suurhallis jagatud nelja tsooni ning nad ei puutuks kokku ei omavahel, mängijate ega ka mängu teenindava personaliga. Üritusele pääseb üksnes COVIDi tõendi ettenäitamisel ja kohapeal kontrollitakse maskikandmist. Sektorites on arvestatud sellega, et inimesed paiknevad hajutatult ja igale alale on tagatud eraldi ventilatsioon. Pasunate ja muu taolise kasutamine on keelatud.

Eesti korvpalliliit teeb eelteavitust, et pealtvaatajad saabuksid mängule aegsasti, vältimaks järjekordade tekkimist sissepääsul tõendite ja dokumentide kontrollimisel. Uksed avatakse üks tund enne ürituse algust. Kokku on nelja tasandi kohta avatud 14 erinevat sissepääsu.

Eesti meeste korvpalli rahvuskoondis alustab novembri lõpus korvpalli 2023. aasta maailmameistrivõistluste kvalifikatsiooniturniiri. Eesti kuulub samasse gruppi Saksamaa, Poola ja Iisraeliga.

Esimese mängu peab Eesti koondis täna õhtul, kui minnakse Nürnbergis vastamisi Saksamaa rahvuskoondisega. Teine mäng toimub koduväljakul, kui pühapäeval kohtub Eesti meeste korvpallikoondis Saku suurhallis Iisraeli meeskonnaga. Kvalifikatsiooniturniir jätkub 2022. aasta veebruaris ja juunis.

Eesti korvpalliliit on teinud ettevalmistusi Eesti-Iisraeli rahvuskoondiste mängu korraldamiseks Saku suurhallis mitu kuud. Ettevalmistusi mänguks on tehtud ja mängupiletid pandud müüki arvestusega, et siseruumides toimuvatel üritustel tohib osaleda kuni 6000 inimest. Praegu kehtivate piirangute järgi tohib alates 15. novembrist sisetingimustes spordivõistlustel osaleda kuni 1000 pealtvaatajat.

Eesti korvpalliliidul puudub otsustusvõimalus mängu ärajätmiseks või edasilükkamiseks. Rahvusvahelise korvpalliföderatsioon FIBA regulatsioonide järgi tooks see kaasa diskvalifitseerimise kvalifikatsiooniturniirilt, kuhu on saavutatud koht eelnevate valikturniiride kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles