Traagilise juhtumi keskmesse sattunud Narva poksija naasis ringi

Margus Martin
, ajakirjanik
Copy
Anton Vinogradov (punases) soovib noorte MM-i kevadise poksimatši Poolas selja taha jätta. Tee vaimse tervise tasakaalu leidmiseks on keeruline ning nõuab aega.
Anton Vinogradov (punases) soovib noorte MM-i kevadise poksimatši Poolas selja taha jätta. Tee vaimse tervise tasakaalu leidmiseks on keeruline ning nõuab aega. Foto: Pawel Janczyk

Poksihuvilistele saabus oktoobris rõõmusõnum: noor narvalasest nahkkindamees Anton Vinogradov võitis Montenegros omavanuste Euroopa meistrivõistlustel pronksmedali. Poolraskekaalus (kuni 80 kg) heidelnud Eesti noortetšempion alistas kaks vastast, lunastades pääsu poolfinaali. Seal vandus ta alla hilisemale meistrile.

Eesti Poksiliidu kodulehel avaldatud uudist medalivõidust illustreerib foto, millelt vaatavad vastu nii koondislaste kui ka nende treeneri Albert Starikovi rõõmsad näod. Kaks poksijat hoiavad rusikaid püsti, nagu võitlusspordis tihti tavaks, ent kolmanda ilme on märksa tõsisem. Ka tema kehakeel erineb teistest: sportlase käed püsivad külgedel. See on koondise edukaim liige, 17-aastane medalivõitja Vinogradov.

Noormehe olekut on võimalik selgitada, kui kerida ajaratast pool aastat tagasi ning siirduda Poola linna Kielcesse, kus kevadel selgitati noorte maailmameistreid. Narva Paemurru spordikoolis treener Vassili Panovi käe all harjutav Anton Vinogradov kohtus seal esimeses ringis kaks aastat vanema Jordaania poksija Rashed Al-Swaisatiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles