Saksamaa korvpallijuht: meie uuenenud koondis on veel krobeline

Karl Mihkel Eller
Copy
Pettunud Saksamaa korvpallurid pärast neljapäevast 66:69 kaotust Eesti koondisele.
Pettunud Saksamaa korvpallurid pärast neljapäevast 66:69 kaotust Eesti koondisele. Foto: fiba.basketball

Eesti korvpallikoondis sai Saksamaal toimunud MM-valikmängus olulise võidu. Võõrustajate meedia on kaotusest selgelt nördinud ning tunnistas, et parimate poegadeta mänginud Saksamaa meeskonnale oli kaotus valus hoop.

Saksamaa korvpalliliidu asepresident Armin Andres toetas peatreener Gordon Herbertit ning tõi välja, et koondisesse ei kuulunud seitse NBAs mängivat pallurit ja Euroliiga klubide Berliini Alba ja Müncheni Bayerni mängijad. «Kindlasti polnud see lihtne. MM on meie jaoks väga oluline, ütleme, et kohustuslik,» ütles Andres.

Frankfurter Allgemeine andis mõista, et MM-valiksarja avamängu kaotus eelduslikult alagrupi autsaideri vastu, ja veel koduväljakul, oli valus löök. Noorel meeskonnal jäi ehk puudu enesekindlusest, kuigi 32-aastane veteran ja koondise kapten Robin Benzig aitas meeskonda kuidas suutis. Tema arvele kogunes 13 punkti.

«Neil on tahtejõudu ning võitlushimu. Nad tahavad läbi lüüa, kuid natuke tuleb veel kokkumängu harjutada. Seepärast ongi meie uuenenud koondis veel krobeline,» ütles korvpalliliidu asepresident Andres.

Ajaleht lisas, et koondis oli uudses olukorras, sest peaaegu kõik tipptegijad olid meeskonnast puudu. Peatreener Herbert tundus treeneripingil peata, eriti otsustava veerandi viimastel minutitel. Tõdeti, et Eesti suutis hoida pea külmana ja oli lõpuks võidukas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles