Autsaiderite koondis – äpp, mis tahab murda jalgpalli alustalasid

Karl Mihkel Eller
Copy
Tippklubide radarilt välja jäänud Tonsser Unitedi mängijad on alistanud mitme Euroopa meeskonna noortetiime.
Tippklubide radarilt välja jäänud Tonsser Unitedi mängijad on alistanud mitme Euroopa meeskonna noortetiime. Foto: Tonsser

Väljak Pariisi äärelinnas, pallimurule sööstab kaks noortemeeskonda. Ühtedel seljas kõigile tuntud tumesinine punavalgetriipudega särk: tippklubi Pariisi Saint-Germaini akadeemia mängijad. Teistel tavaline valge särk, mida ehib vaid meeskonna nimi, Tonsser United.

Mitte miski ei anna märku, et külalisvõistkonnal puudub koduväljak ja 11 mängijat said esimest korda kokku alles 48 tundi tagasi. Neid ühendab mobiiliäpp Tonsser, kuhu saavad ennast kirja panna jalgpallurid, kes on suurklubide radarilt välja jäänud.

PSG ja Tonsseri matši näol oli tegemist eksperimendiga, millesarnast polnud varem nähtud. Pariislaste šokiks lõppes kohtumine 1:1 viigiga ning see andis äpi ja ula peale jäänud palluritest tiimi loojatele indu juurde. Ettevõtmise autoriteks on taanlased Simon Hjære ja Peter Holm, kes uskusid, et maailmas on ripakile jäetud piisavalt talente, kellest saab vormida meeskonna, mis kannatab võrdlust omaealiste maailma koorekihiga.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles