NIMEKIRI ⟩ Eestile kaotanud Saksamaa pidi tegutsema enam kui tosina kõrgtasemel korvpallurita

Postimees Sport
Copy
Meenutus 2018. aasta septembrist. Saku suurhallis toimunud 2019. aasta MM-valikmäng Eesti ja Saksamaa vahel lõppes meie kurbuseks 43:86 kaotusega. Pildil Dennis Schröder (vasakul), Indrek Kajupank (keskel) ja Kristian Kullamäe (paremal. Esimesed kaks neljapäevases mängus koondisesse ei kuulunud, Kullamäe aga tõusis üheks liidriks.
Meenutus 2018. aasta septembrist. Saku suurhallis toimunud 2019. aasta MM-valikmäng Eesti ja Saksamaa vahel lõppes meie kurbuseks 43:86 kaotusega. Pildil Dennis Schröder (vasakul), Indrek Kajupank (keskel) ja Kristian Kullamäe (paremal. Esimesed kaks neljapäevases mängus koondisesse ei kuulunud, Kullamäe aga tõusis üheks liidriks. Foto: Liis Treimann/Postimees/Scanpix

Neljapäeval MM-valikmängus 66:69 Eestile alla jäänud Saksamaa korvpallikoondist nimetati tinglikult B-meeskonnaks, sest eemale jäid nende NBA mängijad ja Euroliigas pallivad mehed. Sellest hoolimata kuulusid meeskonda Bundesliga paremad pojad. Postimees tegi ülevaate raskekahurväest, kes Eesti vastu väljakule ei pääsenud.

NBAsse kuulub 2021/22 hooajal seitse Saksamaa kodakondsusega mängijat. Neist kõige nimekam on kahtlemata 28-aastane Dennis Schröder, kes liitus tänavu Boston Celticsiga. Varasemalt on ta aga kuulunud Los Angeles Lakersi, Oklahoma City Thunderi ja Atlanta Hawksi ridadesse. Tänavu on ta Celticsi eest visanud keskmiselt 17,5 punkti. 2018. aastal toimunud MM-valikmängudes kuulus Schröder Saksamaa koondisesse ning käis väljakul ka kohtumises Eestiga.

Järgmise põlvkonna tegijatest on NBAs tänavu ilma teinud kollanokk Franz Wagner, kelle valis draftis endale Orlando Magic ning väike äär on 19 mänguga juba nime teinud. 20-aastast Berliinis sündinud kaitsemängijat hinnatakse kõrgelt, kuid 2.05 m pikk Wagner hakkab tegusid rahvuskoondise eest tegema alles lähitulevikus.

NBAs mängivad veel viis sakslast: Daniel Theis (Houston Rockets), Isaiah Hartenstein (Los Angeles Clippers), Maxi Kleber (Dallas Mavericks), Moritz Wagner (Orlando Magic) ja Isaac Bonga (Toronto Raptors).

Euroliiga mehedki ei saa käimasolevas MM-valikmängude aknas oma koondiseid aidata. Tugevaimas eurosarjas mängivad kaks Saksamaa meeskonda – Berliini Alba ja Müncheni Bayern. Alba ridadesse kuulub 23-aastane Oscar da Silva, kes sündinud Münchenis ning visanud sel hooajal Euroliigas keskmiselt 11,8 punkti ning noppinud 3,5 lauapalli. Tema tiimikaaslane on Lo Maodo, kes statistika põhjal on kogunud 12,9 silma. Sakslasi kuulub nendesse klubidesse veel, kui nende statistilised näitajad on tänavu olnud tagasihoidlikumad.

Teistes Euroliiga klubides mängib aga veel enam kui viisiku jagu mehi. Tibor Pleiss (Istanbuli Anadolu Efes), Danilo Barthel (Istanbuli Fenerbahce), Ismet Akpinar (Istanbuli Fenerbahce), Johannes Voigtmann (Moskva CSKA), Maik Zirbes (Belgradi Crvena zvezda), Dylan Osetkowski (Villeurbanne'i ASVEL), Niels Gieffey (Kaunase Žalgiris).

Tõe huvides olgu öeldud, et ka Eesti koondisest puudusid kaks väga olulist põhimängijat, kes mõlemad kuuluvad Saksamaa kõrgliiga klubidesse. Vigastust ravivad Hamburgi Towersi keskmängija Maik-Kalev Kotsar ja Bayreuthi ääremängija Janari Jõesaar. Neist viimane loodab taas platsile saada jõulude ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles