Mitu skalpi võtnud Eesti tennisist tõuseb WTA edetabelis 257 kohta

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kahekordne Eesti tennisemeister Maria Lota Kaul.
Kahekordne Eesti tennisemeister Maria Lota Kaul. Foto: Erakogu

21-aastane Eesti tennisist Maria Lota Kaul (WTA 1056.) näitas Brasiilias 60 000 USA dollari suuruse auhinnafondiga ITFi turniiril elu parimat mängu. Veerandfinaalis tuli siiski tunnistada temast peaaegu 800 kohta kõrgemal oleva venelanna Elina Avanesjani (WTA 265.) paremust.

Avaringis sai Kaul jagu maailma edetabelis 254. kohal olevast Ana Sofia Sanchezist ning teises ringis alistas ta 693. kohal asuva boliivlanna Noelia Zeballosi. Veerandfinaalis andis ta venelannale Avanesjanile vägeva lahingu, ent otsustavatel hetkedel oli vastane sedapuhku edukam.

49 minutit kestnud avasetis sai Kaul minna 5:4 eduseisult servima setivõidule. Otsustaval hetkel võitis aga venelanna kolm geimi järjest ning sellega ka võttis 7:5 tulemusega seti endale.

Teine sett kestis aga lausa tund aega ning kahjuks ka sedapuhku jäi venelanna peale. Naised olid väga hädas enda servigeimide hoidmisega ning murdeid tehti koguni seitse. Kaul nendest kolm ning Avanesjan neli. Kokkuvõttes võttis Venemaa tennisist 7:5, 6:4 võidu.

Sellele vaatamata tegi Kaul suurepärase turniiri ning tõuseb jõuliselt ka maailma edetabelis. Praeguse seisuga jõuab ta uuel nädalal karjääri parimale 799. kohale ehk tõuseb edetabelis koguni 257 positsiooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles