BLOGI ⟩ Avastardi võitis valitsev maailmameister, Tomingas jäi esimesena punktita

Postimees Sport
Copy
Östersundi tavadistantsi MK-etapivõitja Marketa Davidova (vasakul).
Östersundi tavadistantsi MK-etapivõitja Marketa Davidova (vasakul). Foto: Anders Wiklund/Epa/Scanpix

Laskesuusatamise hooaeg algas sel nädalavahetusel Rootsis Östersundis. Esimesena tulid rajale naised 15 km tavadistansis, mille võitis sama distantsi valitsev maailmameister Marketa Davidova (0 trahvi, 42.43,5). Tšehhitari järel tõusid poodiumile Lisa Theresa Hauser (1, +1.17,7) ja Denise Herrmann (1, +1.23,0). Postimees vahendas võistlust tekstipõhises blogis.

Eestlaste võistlus kõige paremini ei kulgenud. Meie parimana jäi esimesena punktikohalt välja Tuuli Tomingas (3, +4.34,2), kes lõpetas 41. kohal. Ta eksis kahes esimeses lasketiirus viimastel laskudel ning lubas ühe eksimuse ka viimases püstitiirus.

«Kena sissejuhatus. Midagi erilist ei olnud,» ütles Tomingas ETV-le antud intervjuus. «Rajal oli tuim olla. 15 km pole minu meelisala. Enne sai Indrekuga (treener Indrek Tobreluts - toim) arutatud, et kui imelaskmist ei tule, siis sodiks ennast sõitma ei hakka.»

36-aastane koondise kogenuim liige Kadri Lehtla (0, +5.14,2) läbis 15 km distantsi lasketiirudes puhaste paberitega, kuid suusarajal teravus puudus ning nii tuli leppida 46. kohaga.

Regina Oja (2, +5.56,7) oli 67. ja täiesti ebaõnnestus Johanna Talihärmi (7, +11.42,9) võistlus, kes oli finišisse jõudnud sportlastest viimane ehk 111.

Enne sõitu

Rajale tulevad neli eestlannat. Meie sportlastest tuiskab esimesena teele Tuuli Tomingas, seejärel Johanna Talihärm, Kadri Lehtla ning Regina Oja. Kokku leiab stardirivist lausa 116 biatleeti. 

Talihärm, Lehtla ja Oja treenivad suvest uue peatreeneri Fjodor Svoboda näpunäidete järgi. Tomingas lõi oma rühma ning jätkas koostööd Indrek Toberlutsuga. 

MK-sarja valitseva meistrina läheb hooajale vastu norralanna Tiril Eckhoff. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles