Näidispoomine olümpiahooajal: kahevõistluse valitseja jäeti MK-etapil põhivõistluselt välja

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Jarl Magnus Riiber võitis hooaja avavõistluse, ent täna jääb ta sootuks kõrvale.
Jarl Magnus Riiber võitis hooaja avavõistluse, ent täna jääb ta sootuks kõrvale. Foto: Kimmo Brandt/Epa/Scanpix

Kahevõistlejad võtavad teist päeva järjest mõõtu MK-hooaja avaetapil Rukal. Täna avaneb aga võimalus esikoht noppida nii mõnelgi, sest kvalifikatsioonis diskvalifitseeriti ala viimaste aastate kindel valitseja Jarl Magnus Riiber. 

Suusahüpete puhul räägitakse sageli võistluskombest, mille lubatud suurusega sportlased piire kompavad. Tavaliselt karistavad kohtunikud madalama taseme sportlasi, kuid nüüd sai vastu näppe neljakordne maailmameister, viimasel kolmel hooajal MK-sarja tšempioniks kroonitud norralane Riiber. Lisaks võeti kvalifikatsioonis maha tema rahvuskaaslane Kasper Moen Flatla. 

See tähendab, et mõlema jaoks on tänane võistluspäev lõppenud. Kvalifikatsioonis oli tarvis 56 kahevõistleja konkurentsis jõuda 50 parema hulka. 

«Kas see just paanikat tekitab, aga kindlasti see Norra koondisele ei meeldi. Hooaja alguses number üks sportlase diskvalifitseerimine räägib päris palju. Eks ta näidispoomine ole. Tore näha, et kombega ei saa enam lollitada. See loob tingimused selleks, et sportlased saaksid hüppemäel võrdsetel tingimustel võistelda,» ütles endine Eesti kahevõistleja ja suusahüppaja Kaarel Nurmsalu Postimehe otseülekandes.

Pole saladus, et suurtel koondistel on hüppekombede õmblemisel ja ettevalmistusel palju paremad võimalused. Kui nad saavad ka kohtunikelt tuge, suureneks lõhe tipu ja keskmike vahel veelgi. Seega anti tänasega olümpiahooajaks hea signaal võrdsuse suunas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles