BLOGI Rootsi publik sai Östersundi sprindis tunda võidurõõmu, Tomingas avas punktiarve

Postimees Sport
Copy
Hanna Öberg.
Hanna Öberg. Foto: Anders Wiklund/TT NEWS AGENCY/Scanpix

Laskesuusatamise MK-sarja avanädalavahetus Östersundis jätkus sprindidistantsidega. Pühapäeva hommikupoolikul toimunud naiste 7,5 kilomeetri sprindi võitis kodupubliku rõõmuks Hanna Öberg (0+0 trahviringi, 19.01,5). Eestlannade punktiarve avas Tuuli Tomingas (0+1, 1.45,2), kes sai 37. koha. Postimees vahendas võistlust tekstipõhises blogis.

Öbergi järel mahtusid poodiumile veel prantslanna Anais Chevalier-Bouchet (0+0, +11,3) ja kiire norralanna Marte Olsbu Röiseland (0+1, +15,4), kes näitas päeva paremuselt teist aega suusarajal.

37. koha saanud Tuuli Tomingas läbis avatiiru puhaste paberitega ning võis mõtteid mõlgutada 20 parema sekka pääsemisest. Teises lasketiirus tegi ta aga ühe eksimuse, kuid sellest hoolimata teenis ta hooaja esimesed MK-punktid.

«Eks ma pettunud olen. Sõidutunne oli okei, laskmine ka pigem õnnestunud. Selle juures 26. kohal olla (intervuu andmise hetkel - toim), ja ma kukun veel kõvasti, olen pigem pettunud,» ütles Tomingas intervjuus ETV-le.

Tubli esituse tegi ka alles oma kolmanda MK-stardi teinud Susan Külm, kes tegi karjääri parima tulemuse lõpetades 74. kohal (0+1, +2.24,8). Kohe tema järel lõpetas Johanna Talihärm (1+0, +2.25,6), kes oli suusarajal nooremast konkurendist kümme sekundit aeglasemgi. Kadri Lehtla piirdus sprindis 103. kohaga (1+1, +3.36,3).

Enne võistlust

Laupäeval toimunud tavadistantsil Eesti naised ega mehed punkte ei kogunud. Kõige lähemale oli 40 parema sekka pääsemisele Tuuli Tomingas, kes jäi 15 km distantsil lõpuks 41. kohale.

Lisaks temale on pühapäeval Eestit naiste seas esindamas tavadistantsil ebaõnnestunud Johanna Talihärm, head lasketäpsust näidanud Kadri Lehtla ja MK-hooaja avastardi teeb Susan Külm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles