VIDEO ⟩ Nurmsalu ja Ilves rohketest disklahvidest: kahevõistlus liigub õiges suunas

Karl Juhkami
, reporter
Copy
epa09604432 Kristjan Ilves of Estonia in action during the Men's Individual Gundersen 5 km large hill portion of the FIS Nordic Combined World Cup in Ruka, Finland, 26 November 2021.  EPA/KIMMO BRANDT
epa09604432 Kristjan Ilves of Estonia in action during the Men's Individual Gundersen 5 km large hill portion of the FIS Nordic Combined World Cup in Ruka, Finland, 26 November 2021. EPA/KIMMO BRANDT Foto: KIMMO BRANDT

Kristjan Ilves, Niklas Malacinski, Simen Tiller, Leevi Mutru, Arttu Maekiaho, Jarl Magnus Riiber, Kasper Moen Flatla ning teatud mööndustega ka Marco Heinis ja Hideaki Nagai. 

Need on kõik kahevõistlejad, kes said sel nädalavahetusel Rukal toimunud MK-etapil nõuetele mittevastava kombinesooni tõttu disklahvi. Heinis ja Nagai on siia loetellu lisatud seetõttu mööndusega, et kuigi pühapäeval patustasid nemadki võistlusvormi mõõtudega, siis see protokolli mõttes arvesse ei läinud, sest keerutavate tuuleolude tõttu katkestati võistlust enne selle õiget lõppu ning arvesse läks hoopis neljapäevane eelvõistlus (PCR).

Ent üheksa nime on siiski võrdlemisi suur arv sportlasi, kes – kui tahta karmilt väljendada – reegleid rikkusid. Paraku on kahevõistluses ja suusahüpetes juba kord nii, et see kõik käib ala juurde. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles