Eestlaste vastasseisus alistas Pärdi tiim Viitkari oma

Postimees Sport
Copy
Armi Pärt.
Armi Pärt. Foto: Tairo Lutter

Läinud nädalal kogesid mitmed välismaal mängivad Eesti käsipallurid viimase sekundi draamat – nii positiivse kui ka negatiivse poole pealt. Soomes aga toimus Markus Viitkari ja Armi Pärdi koduklubide omavaheline vastasseis, millest väljusid võitjana Pärt ja Helsingi Dicken.

Soome meistrisarjas ei saanud Karjaa BK-46 Dickeni vastu võõrsil kordagi juhtima ja pealinlased võitsid 27:18 (11:7). Armi Pärt viskas võitjate ja Markus Viitkar kaotajate poolel kaks väravat. «Saime kaitses kokkulepitu toimima ja Mikael Mäkelä tegi ülejäänu,» vihjas Dickeni abitreener Valdar Noodla koondise särgiski eestlasi kurvastanud väravavahile.

Markus Viitkar: Eesti ja Soome liiga vahel ulmelist erinevust pole

«Mäkelä tegi 20 tõrjet, panin isegi mitu korda kuue meetri pealt talle pihta. Sel korral jäi meie mäng selgelt rünnaku taha, realiseerisime nii kehvasti. Kaitse oli enam-vähem, lasime 27 visata, aga neist kolm-neli lendasid tühja puuri,» kommenteeris Karjaa BK-46 joonemängija Markus Viitkar.

«Meil pole sel hooajal tähtsad mängud tugevamate ehk Cocksi ja Dickeni vastu õnnestunud. Muidu võib täitsa rahul olla, ka isiklikus plaanis. Saan palju mänguaega, nii kaitses kui ka rünnakul ja on ette tulnud isegi 60-minutilisi mänge,» tunnistas seni kaheksa kohtumisega 28 väravat visanud Eesti koondislane.

«Kindlasti oli õige otsus Soome siirduda, sest uus kogemus kulub marjaks ära. Eesti ja Soome liiga vahel ma ulmelist erinevust ei näe, võib-olla on siin mäng natuke kiirem ning just rünnaku poolel tehnilisem ja liikuvam,» analüüsis Viitkar.

Jaapani kõrgliigas on Daido Steel HC tulemustekõver hakanud Dener Jaanimaa liitumisega ülespoole liikuma. Eelmisel nädalal alistati Toyota Motor East Japan 32:21 (14:11) ja Hokuriku Electric Power 42:34 (20:19). Jaanimaa viskas võitjate kasuks vastavalt neli ja kaheksa väravat.

Martin Johannson ja Bukaresti Steaua noppisid hooaja kümnenda võidu, kui Rumeenia kõrgliigas oldi võõrsil üle lähimast jälitajast ehk Baia Mare CS Minaurist 31:24 (11:9). Liigatabelis on Steaua 30 punktiga kolmas, täiseduga jätkavast Bukaresti CS Dinamost kuue ja AHC Dobrogea Sudist ühe silma kaugusel.

Valusad kaotused Saksamaal, Timmolt resultatiivne etteaste Norras

Mait Patraili koduklubi Rhein-Neckar Löwen soovib ilmselt pärast eelmist nädalat, et ühes minutis oleks sekundeid vähem. Saksamaa Bundesligas pidas Löwen kolme päeva sees kaks kohtumist ja andis vastasele viimase sekundi visetega ära kaks punkti.

Teisipäeval lubati kodusaalis SC DHfK Leipzigil 28:28 (14:13) viigivärav visata ning neljapäeval lasid «lõvid» mänguaja täitudes MT Melsungenil 25:24 (16:16) võiduvärava tulistada. Patraili arvele kirjutati teises kohtumises üks viskeblokeering.

Sama valusalt möödus laupäev Karl Toomi ja HSC 2000 Coburgi jaoks 2. Bundesligas. Kodusaalis jäädi DJK Rimpar Wölfele 25:26 (12:16) alla. Toom sooritas kaks pealeviset, aga jäi sel korral resultatiivsuspunktideta.

Lõpusireenilahendust nägi Norra meistriliigas ka Alfred Timmo, kelle tööandja Fjellhammer IL suutis kolmapäeval viigistada Haslum HKga just viimasel sekundil. Tulemusega 29:29 (13:12) lõppenud mängus viskas eestlane ühe värava ja andis kaks söötu.

Nädala lõpetuseks tegi Timmo aga Norra-perioodi parima etteaste vähemalt numbrite valguses, sest tabas hetkel kolmandal kohal asuva Sandefjordi Runar Håndballi vastu kolm korda ja andis koguni kaheksa väravani viinud söötu. Fjellhammer siiski kaotas 29:32 (14:19).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles