Ootamatult sülle kukkunud eurosarjaga kaasnes ka peidetud maasikas

Karl Juhkami
, reporter
Copy
TalTech on heas hoos.
TalTech on heas hoos. Foto: Eero Vabamägi

Veel kuu aega tagasi, kui kõik vastavad registreerimistähtajad olid ammu seljataha jäänud, raius ärimees Ivar Alt kindlameelselt, et Saaremaa VK astub detsembri alguses eurosarjas Taani klubi Gentofte vastu väljakule. Nii siiski ei läinud, ent Eesti Ekspressi poolt kergeusklikke püüdvaks jutupaunikuks tituleeritud klubijuht suutis kübarast välja tõmmata siiski omamoodi alternatiivi. Nimelt astub Kopenhaageni äärelinnas homme taanlastele vastu TalTechi meeskond.

Säärase lõpptulemusega päädinud sündmuste ahel hakkas hargnema novembri teisel nädalal, kui Alt ühel kaamoseõhtul TalTechi peatreenerile Janis Sirelpuule helistas. Kuna volleringkondades Sassiks kutsutav loots kohe toru ei tõstnud, pani Alt kõnele otsa sõnumi, mille sisu oli lihtne: äkki läheksite ise eurosarja mängima?

Teoorias võinuks vastavasisulise ettepaneku teha ka Tallinna Selverile, kuid TalTech passis oma Saaremaa sidemete tõttu paremini. Nimelt pallivad klubis saarelt pärit vennad Kevin ja Alari Saar, Mihkel Tanila ja Cris Karlis Lepp. Positsioone saarlasena on üha enam sisse võtmas ka Rauno Tamme, kelle elukaaslane ja laps elavad Kuressaares. Saaremaalt on Martti Keele emapoolne suguvõsa, Remo Tornil elab seal vanaisa, Jan Markus Üprusel mõlemad vanavanemad, Rasmus Meiusel ja klubi mänedžeril Uku Rummil suguvõsa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles