Uuele tasemele tõusnud Eesti kurlingupaar võitis MK-etapi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Marie Kaldvee ja Harri Lill mänguhoos.
Marie Kaldvee ja Harri Lill mänguhoos. Foto: Eero Vabamägi

Eesti kurlingusegapaar Marie Kaldvee ja Harri Lill võitis Riias toimunud MK-etapi kuue võidu ja ühegi kaotuseta.

Finaalis alistasid eestlased Läti esindusvõistkonna, kuhu kuuluvad Ieva Rudzite ja Artis Zentelis, tulemusega 6:4. «Meie jaoks on see oluline võit, sest sama võistkond saab olema meie vastane maailmameistrivõistluste kvalifikatsiooniturniiril, kellega võistleme samas alagrupis,» kommenteeris Harri Lill.

Kolmanda koha sai Läti võistkond Katrina Gaidule/Ansis Regza.

Lätis toetas Eesti kurlingu segapaari spordipsühholoog Snezana Stoljarova. «Meie koostöö on sujunud väga edukalt ja tunneme, et ta on meie võistkonnale andnud väga palju abi. Viimase kahe MK-etapi head tulemused on selle väga heaks tõestuseks,» viitas Lill sellele, et novembris tõid nad Poolas toimunud MK-etapilt koju teise koha medali.

Poolas toimunud MK-etapi tulemusena tõusis Eesti kurlingu esipaar maailma edetabelis 10. kohale, «Võimalik, et Läti MK-etapi tulemus toob samuti tõusu, kuid see selgub lähinädalatel,» kommenteeris Lill.

Riias toimunud MK-etapp oli Marie Kaldvee ja Harri Lille jaoks viimane rahvusvaheline võistlus enne Pekingi olümpiamängude kvalifikatsiooniturniiri, mis algab 5. detsembril. Kahe olümpiapileti eest asub võistlema 14 kurlingu segapaari. 2022. aasta jaanuaris osalevad Kaldvee ja Lill ka maailmameistrivõistluste kvalifikatsiooniturniiril, mis toimub 4.–10. jaanuaril Suurbritannias, Forfaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles