Norra suusatäht unustas vastavalt pakasele varustust valida: kõige rumalam asi, mida ma eales teinud

Karl-Joosep Küngas
Copy
Heidi Weng.
Heidi Weng. Foto: KIMMO BRANDT/SCANPIX

Rukal lõppesid möödunud nädalavahetusel mitme põhja suusaalade MK-etapid. Võistlemas olid ka murdmaasuusatajad ning parimate hulka kuulus ka norralanna Heidi Weng, kes pidi krõbedas külmas pikalt kannatama.

Laupäeval, mil naistel oli kavas 10 km klassikasõit, oli väljas koguni 20 miinuskraadi. See pole talisportlastele midagi uut, ent ikkagi tuleb valida vastavalt ilmale ka õige varustus. Weng tõestas, et ka parimatel võib vahel miski meelest minna.

10. kohaga finišisse jõudnud Weng hoidis lõpetades pikalt enda silmadest kinni. Ta polnud mitte kurb, vaid põhjus oli palju lihtsam. «Ma suusatasin prillideta. See oli rumalaim asi, mida ma eales teinud. Ma ei näinud viimasel kahel kilomeetril midagi. Lihtsalt kohutav ja seetõttu vajasin finišeerudes veidi aega, et silmi soojendada ning neid taas avada,» sõnas Weng, kes sai mõne minutiga taas korralikult silmi avada.

Wengi sõnul oli see üks ebameeldivamaid kogemusi, mida ta elus tundnud. Ruka MK-etapp oli norralannale siiski edukas. Kui laupäeval sõidetud 10 km klassikalises tehnikas lõpetas Weng 10. kohal, siis pühapäeval toimunud jälitussõidus kerkis ta poodiumi madalaimale astmele. Temast olid ainult edukamad Therese Johaug ja Frida Karlsson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles