Robert Veide ja Amanda Rebeca Padar tegid Eesti tantsuspordi ajalugu

Karl-Joosep Küngas
Copy
Robert Veide ja Amanda Rebeca Padar koos treener Martin Parmasega.
Robert Veide ja Amanda Rebeca Padar koos treener Martin Parmasega. Foto: Erakogu

Eesti noortepaar Robert Veide ja Amanda Rebeca Padar said noorte Ladina-Ameerika tantsude MM-ilt kaela pronksmedali.

Noorte Ladina-Ameerika tantsude MMil osales kokku 58 paari 29 riigist. Nende seas ka eestlased Robert Veide ja Amanda Rebeca Padar.

Eesti paar tegi ajalugu juba finaalipääsuga. Varasemalt pole Eesti esindajad kunagi medalitantsu jõudnud. «Sportlased on selle hetke nimel 10 aastat töötanud. Treeneril peab olema usku ja sportlasel motivatsiooni, et sellise suurepärase tulemuseni jõuda,» lausus treener Martin Parmas.

Neljakordsed Eesti meistrid on oma taset tõestanud alates 2017. aastast. Toona tehti läbimurre kuni 15-aastaste sportlaste seas jõudes samuti esmakordselt finaali.

Nüüd astuti veel samm edasi ja noorte MMilt naastakse pronksmedalitega. Mitmeid MK-etappe võitnud paar tõuseb ka Ladina-Ameerika tantsude maailma edetabelis esikohale.

4-kordsed Eesti meistrid Robert ja Amanda on oma taset ning kuulumist maailma absoluutsesse tippu tõestanud juba aastast 2017. Robert ja Amanda on tänaseks 2 kordsed MM'i finalistid. Rahvusvaheline läbimurre sai alguse Rumeenias Jun2 (14.-15.a) vanusegrupi MM'l 2017, kus jõuti esmakordselt finaali.

Tänaseks on paar võitnud palju MK võistlusi. MMil saavutatud pronksmedaliga tõustakse ka Ladina-Ameerika tantsude maailma edetabelis teisele kohale.

18-aastne Robert Veide ja 16-aastane Amanda Rebeca Padar on koos tantsinud alates 2014. aastast. «Kui nad lastena oma ühist tantsuteed alustasid, hindasin nende potentsiaali ja võtsin treenerina riski hakata tegelema ainult Ladina-Ameerika tantsudega, kuigi Eesti on traditsiooniliselt tuntud just heade standarditantsijate maana. Tippsport on karm ja väikesest Eestist võrdselt konkureerida tugevate tantsuriikidega nagu Venemaa, Rumeenia, Saksamaa ja Moldaavia on väga raske.

Roberti ja Amanda tulemused on näidanud, et see risk õigustas ennast ja Eesti on tantsinud ennast ka Ladina-Ameerika tantsude maailmakaardile,» tõdes Parmas lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles