Rooba koduklubi lõpetas Venemaa hokihiiu vastu üheksa aastat kestnud ootuse

Karl-Joosep Küngas
Copy
Robert Rooba.
Robert Rooba. Foto: Sander Ilvest

Eesti jäähokikoondislase Robert Rooba koduklubi Tšerpovetsi Severstal teenis KHLis neljanda järjestikulise võidu, kui võõrsil oldi 3:1 üle Venemaa tippklubist Peterburi SKA-st.

Peterburi oli kohale tulnud 3519 pealtvaatajat, kes toetasid energiliselt kodumeeskonda. Severstali see ei morjendanud ning nad asusid 15. minutil Adam Liska tabamusest juhtima. Eelnevalt oli külaliste väravavaht teinud imelise tõrje.

Teisel kolmandikul suutis Severstal eduseisu suurendada, kui ülekaalu suutis väravaks vormistada Ilja Hohlov.

Otsustaval perioodil survestas SKA väga teravalt külaliste väravat ning üheksa minutit enne normaalaja lõppu jõudis ka Nikita Gusev sihile. Viimastel minutitel mindi täispangale välja, asendades väravavahi ründajaga, ent tühja väravavõrku viskas litri hoopis Severstali ründaja Andrei Aleksejev.

Tegemist oli esimese korraga pärast 2012. aasta 11. jaanuarit, kui Severstal suutis SKA vastu võidupunktid teenida. Toona oli nende võidunumbriteks 4:0. Täna ei olnud aga taas rivis Eesti koondislast Robert Roobat, kes ravib endiselt vigastust.

Tänase võiduga kerkis Serverstal Läänekonverentsis kolmandale kohale, olles 33 mänguga kogunud 46 punkti. SKA langes viiendale reale ning neil on kirjas 43 silma. Liider on endiselt Helsingi Jokerit 48 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles