VIDEO ⟩ Leedu vägilane tegi NBA ajalugu

Postimees Sport
Copy
Jonas Valanciunas (viskel).
Jonas Valanciunas (viskel). Foto: Richard Mackson/USA TODAY Sports/Scanpix

Korvpalliliigas NBA tegi New Orleansi Pelicansi 123:104 võidumängus Los Angeles Clippersi vastu ajalugu Leedu suurkuju Jonas Valančiūnas, kes sai hakkama pöörase saavutusega.

Leedu vägilane viskas 39 punkti, millest seitse olid kaugvisked ja noppis 15 lauapalli. Seda kõike vähem kui 35 minuti jooksul, sest mees rassis platsil napilt üle 32 minuti. Tegemist on NBA uue rekordiga.

Valančiūnasest sai neljas mees NBA ajaloos, kes on vähem kui 35 minutiga visanud ühes mängus vähemalt 35 punkti, võtnud 15 lauapalli ja tabanud seitse kolmepunktiviset. Sellise saavutusega on veel hakkama saanud James Harden, Vince Carter ja Aaron Baines.

Ei ole ilmselt mainimist väärt, et Valanciunas oli sellise statistikaga üleplatsimees. Clippersi Paul George viskas 27 punkti ning võttis kolm lauapalli ja andis sama palju resultatiivseid sööte.

29-aastane Valančiūnas liitus Pelicansiga alanud hooajal, kuid toimus suurtehing tema endise koduklubiga Memphis Grizzlies. Eelmisel hooajal osales leedulane 63 kohtumises, keskmiselt viibis ta väljakul 28.30, viskas 17,2 punkti, võttis 12,7 lauapalli ja andis 1,8 resultatiivset söötu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles