Koroonaviiruse uue tüve kiire leviku tõttu jääb ära korduvalt edasi lükatud suurvõistlus (2)

Karl Mihkel Eller
Copy
Viimati toimus universiaad 2019. aasta märtsis, kui võisteldi Venemaal Krasnojarskis.
Viimati toimus universiaad 2019. aasta märtsis, kui võisteldi Venemaal Krasnojarskis. Foto: Vladimir Smirnov/TASS/Scanpix

Järgmisel nädalal pidi Šveitsis Luzernis algama 30. taliuniversiaad, kui see jääb koroonaviiruse uue tüve omikroni kiire leviku tõttu ära, teatasid suurvõistluse korraldajad. Eestit pidi universiaadil esindama 37 sportlast kokku viiel spordialal.

Universiaadi avatseremoonia pidi toimuma 11. detsembril, kuid koroonapandeemia uute arengute  ja Šveitsis omikroni tüve leviku tõttu välja kuulutatud rahvusvaheliste lendude piirangute tõttu otsustas rahvusvaheline üliõpilasspordi liit (FISU) maailma suurima üliõpilasspordivõistluse ära jätta.

Algselt pidi taliuniversiaad toimuma 2021. aasta alguses, kuid lükati siis koroona tõttu detsembrisse. Järgmisena peaks aset leidma suveuniversiaad, mis on kavas 26. juunist kuni 7. juulini Hiinas.

Eestil oli plaan taliuniversiaadil osaleda viiel spordialal kokku 37 sportlasega. Esimest korda pidi universiaadil mängima ka Eesti jäähokikoondis, mis kuulus ühte alagruppi Kanada, Läti, USA ja Slovakkiaga.

Lisaks oli Eesti koondisel kavas osaleda suusaorienteerumises, mäe- ja, murdmaasuusatamises ning iluuisutamises.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles