Skandaalne ameeriklasest maailmameister suri kõigest päev enne 53. sünnipäeva

Postimees Sport
Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Stefan Wermuth/AFP/Scanpix

1999. aasta kergejõustiku MMil kuulitõukes kuldmedali võitnud ameeriklane C.J Hunter on surnud. Vaid päev enne oma 53. sünnipäeva teise ilma läinud spordilegend sattus elu ajal mitmetesse skandaalidesse. Näiteks andis Hunter vahetult enne Sydney olümpiamänge positiivse dopinguproovi ning sattus mõni aasta hiljem koos oma eksabikaasa Marion Jonesiga USA ühte suurimasse dopinguskandaali.

Sevilla MMil kuulitõukes kulla võitnud Hunteri isiklikuks tippmargiks jäi 21,87 meetrit. Aastatel 1998–2002 oli ta abielus maailma tippsprinteri Marion Jonesiga. Mõlema mainele tõmbas vee peale 2000ndate alguses toimunud nn Balco laboratooriumi skandaal, mis oli toona Ameerika Ühendriikide ajaloo suurim dopingujuhtum. Laborijuht levitas keelatud aineid tippsportlastele, kelle hulka kuulus nüüdseks kolmekordne olümpiavõitja Jones, aga ka näiteks pesapallimängijad Barry Bonds ja Jason Giambi.

Algselt uurijatele vastu töötanud Hunter avaldas aga hiljem, et nägi Jonesi manustamas kasvuhormooni ja tehissteroidi THGd ning süstimas vastupidavust suurendavat EPOt. Lisaks avaldas endine kuulitõukaja, et aitas ka ise naisele mõnda ainet süstida.

Hunteri nimele jäid tiitlivõistlustelt kaks medalit, lisaks 1999. aasta MM-kullale ka 1997. aasta MM-pronks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles