Keskmaajooksja läks taas halvale teele ning teenis ülipika võistluskeelu (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Halima Hachlaf (vasakul) 2012. aasta Londoni olümpiamängudel.
Halima Hachlaf (vasakul) 2012. aasta Londoni olümpiamängudel. Foto: OLIVIER MORIN/Scanpix

Puhta spordi nimel tegutsev organisatsioon (AIU) määras Maroko 800 meetri jooksjale Halima Hachlafile kuueaastase võistluskeelu. Naine sattus taaskord pahuksisse dopingu tarvitamisega.

Hachlafi jäi dopingu tarvitamisega vahele Marokos toimunud kergejõustikuvõistlustel, kus tema proovist leiti keelatud ainete jälgi. Sportlane ise põhjendas seda faktiga, et ta vajas enne võistlust arstiabi ning seetõttu jõudsidki keelatud ained tema kehasse.

Tegemist pole aga esimese korraga, kui Hachlafi sarnase rikkumise eest karistuse teenib. Ka 2013. aastal määrati talle võistluskeeld, mis kestis neli aastat. Kui liita siia praegune karistus, siis on talle määratud 10 aastat võistluskeeldu.

33-aastase marokolanna karjäär on tänase otsuse taustal ka suuresti lõppenud. Tema suurimaks saavutuseks jäi 2009. aastal võidetud hõbemedal Vahemere mängude 800 meetri jooksus. Ta on osalenud ka Londoni olümpiamängudel ja kolmel kergejõustiku maailmameistrivõistlustel. 2013. aasta Moskva MMil jäi ta 800 meetri jooksus 11. kohale.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles