Suri raske haigusega võidelnud Liverpooli kangelane

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ray Kennedy.
Ray Kennedy. Foto: NA/SCANPIX

Elavate seast lahkus endine Liverpooli ja Londoni Arsenali jalgpallur Ray Kennedy. Ta oli 70-aastane.

Kennedyl, kes mängis ka Inglismaa jalgpallikoondises 17 kohtumist, diagnoositi 1984. aastal Parkinsoni tõbi. Pärast seda taandus ta ka suure jalgpalli juurest ning keskendus peamiselt nii endale kui perekonnale.

Karjääri säravamad hetked möödusid Kennedy jaoks Londoni Arsenalis ja Liverpoolis. Esimeste ridades pidas mees 212 kohtumist, milles lõi kokku 71 väravat. 1971. aastal võitis ta Arsenaliga nii Inglismaa kõrgliiga kui ka karikasarja.

Liverpooli särgis sai Kennedy mängida kaheksa hooaega. Selle ajaga jõudis mees väljakule astuda 393 kohtumises ning lõi 72 tabamust. Kokku võitis ta Liverpooliga viis Inglismaa kõrgliiga trofeed ning kolm korda Euroopa tugevaimat klubisarja.

Endine Liverpooli ründaja John Aldridge saatis kaaslasele emotsionaalse järelhüüde. «Ray Kennedy, milline mängija ja armastav inimene. Ta võitles suure osa oma elust Parkinsoni tõvega. Ta ei kõnni kindlasti kunagi üksi (Liverpooli hüüdlause «You will never walk alone» - toim.)»

Pärast karjääri Liverpoolis mängis Kennedy veel ka Swansea Citys ja Hartepool Unitedis. Samuti oli ta lühikest aega Küprose klubi Pezoparikose mängiv peatreener.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles