Magnus Carlsenit püüab kukutada Jan Nepomnjaštši, kel e-sport hakkas malet segama

Ville Arike
, reporter
Copy
Jan Nepomnjaštši (vasakul) juhtis kolmapäeval peetud viiendas partiis valgeid, Magnus Carlsen musti malendeid.
Jan Nepomnjaštši (vasakul) juhtis kolmapäeval peetud viiendas partiis valgeid, Magnus Carlsen musti malendeid. Foto: Kamran Jebreili/AP Photo/Scanpix

Dubais peetavas male MM-matšis on mängitud viis partiid ja need kõik on lõppenud viigiga. 2013. aastast tiitlit hoidva norralase Magnus Carlseni väljakutsuja on sel korral Venemaa esindaja Jan Nepomnjaštši, kes kevadel võitis pretendentide turniiri. Ta on e-spordi suur austaja, ent male huvides tõmbus mõne aasta eest tol rindel tagasi.

Nepomnjaštši tunnistas 2017. aastal ajalehele Izvestija antud intervjuus, et e-sport segab malele vajalikul määral keskendumist. «Püüdsin mõlemat asja teha, kuid kahel alal korraga areneda on sisuliselt võimatu. E-sport tähendab nädalas kuut-seitset treeningut, see on suur koormus. Valisin male, kuid jätkan e-spordi jälgimist fännina. Varem mängisin arvutimänge tõepoolest väga palju. Kuulusin aasta jooksul Hearthstone’is Euroopa saja parema mängija hulka,» rääkis Nepomnjaštši. Samuti on ta kõva käsi mängus «Dota 2».

Nepomnjaštši tunnistas, et otsuse tegemisele aitas kaasa asjaolu, et e-spordiga tegelemise tõttu kannatasid mõnelgi korral tulemused malelaual. «Ütleme nii, et kogu aeg ei juhtunud niimoodi, ent teinekord küll. Kui öösel ei maganud ega valmistunud partiiks, järgnes ka sellele vastav tulemus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles