Robert Rooba naasis jääle, Severstal võitis viienda mängu järjest

Toimetas Ville Arike
Copy
Robert Rooba on aidanud Severstalil sel hooajal võita Riia Dinamot kõigis neljas mängus.
Robert Rooba on aidanud Severstalil sel hooajal võita Riia Dinamot kõigis neljas mängus. Foto: Sander Ilvest

Eesti parim hokimees Robert Rooba naasis pärast vigastuspausi jääle ning aitas koduklubil Tšerepovetsi Severstalil alistada KHLis võõrsil Riia Dinamo karistusvisete seeria järel 3:2. 

Severstal jäi esimese kolmandikuga taha 0:1, kuid pärast vaheaega realiseeris kaheksa minuti jooksul kahel korral arvulise ülekaalu ja asus juhtima 2:1. Neist teise värava ajal oli jääl ka Rooba, kes varjas Daniil Vovtšenko viske ajal hästi vastaste väravavahi vaatevälja. Rooba oli vigastada saanud 15. novembril Moskva CSKAga peetud mängus.

Viimasel kolmandikul jõudis küll väravani ainult Läti klubi, kuid karistusvisete seerias tabas Severstal kaks ja Dinamo ühel korral.

Severstali koosseis on jätkuvalt hõre. «Võrreldes esmaspäeval Peterburi SKA vastu peetud mänguga puudus täna viis meest. Jääle läksid kõik, kes said. Seetõttu tänan neid. Tublid olid, pidasid kõik kolm kolmandikku vastu,» rääkis Severstali peatreener Andrei Razin klubi kodulehele.

Ta lisas: «Nii Rooba, Morozov kui ka Rõkov mängisid planeeritust rohkem. Tahtsime neid episoodiliselt proovida, aga nad tegid täismängu. Roobal ei tulnud kõik välja. On näha, et ta pole veel sajaprotsendiliselt valmis.»

Severstal sai viienda võidu järjest. Üldse on viimasest 17 mängust võidetud 15 ning kaotustest üks tuli karistusvisete järel ja teine lisaajal, mis andsid tabelisse ühe punkti.

Läänekonverentsi tabelit juhib Helsingi Jokerit 50 punktiga 35 mängust. Severstalil on kaotuspunkte liidriga sama palju, 34 mänguga on kokku saadud 48 silma. Moskva CSKA-l on samuti 48 punkti, kuid üks mäng on enam peetud. Järgnevad Moskva Dinamo 46 (34), Peterburi SKA 45 (34), Jaroslavli Lokomotiv 42 (35), Moskva Spartak 39 (35) ja Minski Dinamo 38 (34) punktiga. Esimesena jääb play-off'i kohalt välja Nižni Novgorodi Torpedo (36 punkti 34 mängust), kes seega jääb Severstalist maha juba tosina silmaga.

Razini sõnul ei vaadata praegu seda, kas tabelis asutakse esimesel või neljandal kohal. «Meie ülesanne on jõuda play-off'i. Seetõttu me ei vaata, kas oleme esimesel kohal. Kui oleme, siis on hästi, aga kui mitte, on peamine olla esikaheksas.

Kui vaadata meie koosseisu, võtavad mehed endast välja rohkem kui sada protsenti. Nad on lihtsalt vahvad,» kiitis peatreener.

Ülehomsest alates ootab Severstali seitsme päeva jooksul neli kodumängu järjest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles