Mercedes andis Red Bullile tormihoiatuse: Saudi Araabias ei lähe isegi mitte võistluseks

Karl-Joosep Küngas
Copy
Toto Wolff koos enda esisõitja Lewis Hamiltoniga.
Toto Wolff koos enda esisõitja Lewis Hamiltoniga. Foto: Hoch Zwei Via Www.imago-images.de/imago Images/hochzwei/Scanpix

Kui varem oli mitmel hooajal F1-s MM-tiitel enne viimaseid sõite välja mängitud, siis tänavu see nõnda pole. Lewis Hamilton ja Max Verstappen peavad võimsat lahingut ning samuti on seis pingeline meeskondikus arvestuses.

Hooaja lõpuni jääb veel sõita kaks GP-d. Üks neist vast valminud ringrajal Saudi Araabias ning teine juba tuntuks saanud Abu Dhabis. Kuigi Verstappen hoiab kaheksapunktilist eduseisu, siis Mercedese pealik Toto Wolff ei pabista ning usub Hamiltoni võimalustesse kaotust vähendada.

«Meil on rajale minemas auto, mis on parimas võimalikus löögihoos ja kiireim sel hooajal. Meie sõitjad on valmis nendest masinatest viimast võtma,» lausus Wolff.

Meeskondlikus arvestuses on Mercedese edu Red Bulli ees viis silma. Wolff kinnitas, et seis on üpris ärev, ent viimaste sõitude tulemused on initsiatiivi nende poole viinud. Samuti räägib nende kasuks just uutel ja kiiretel radadel toimuvad võidusõidud.

Saudi Araabias on just ehitatud väga kiire ringrada, kus on väga vähe aeglaseid kurve. Sestap hindab Wolff, et neil ei tohiks probleeme võitmisega tekkida. «Oleme motiveeritumad kui eales varem ning sestap ei usu, et Saudi Araabias üldse võidusõiduks läheb,» andis Mecedese pealik Red Bullile hoiatuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles